Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik sa saradnicima uručio pomoć porodici Perc-Op

14.09.2020.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas je sa saradnicima uručio pomoć osmočlanoj porodici Perc-Op u naselju Gabrić koja je u žižu javnosti dospela nakon priče dvanaestogodišnjeg Ištvana Opa koji užinu iz škole „Žarko Zrenjanin“ nosi kući da bi je podelio sa braćom i sestrom. U dom ove porodice stiglo je 16 paketa, odnosno oko 160 kilograma robe, od kojih su dve trećine prehrambeni proizvodi, a trećina sredstva za higijenu. Osim ove pomoći, gradonačelnik Bakić je obećao da će obezbediti odeću, obuću, školski pribor i igračke za decu Imrea Perca koji sa Đenđikom Op ima jednog sina Leventa, ali je i decu iz njenog prethodnog braka prihvatio kao svoju.

 13670_1.jpg

„Odmah nakon dobijenih informacija o problemima koje ima mali Šanjika i njegova višečlana porodica okupio sam svoje saradnike i direktora ’Tržnice’ Branislava Joku da vidimo na koji način da pomognemo. Normalno je da je prvo što smo uočili problem nedostatka hrane. Pažljivo smo razmotrili njihove potrebe i napravili 16 paketa sa oko 160 kilograma robe“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Pored ovog što smo danas doneli, dodao je, popisane su potrebe za školskim priborom, odećom, obućom, igračkama za decu, a videćemo i kako još možemo, kao Grad, da pomognemo ovoj višečlanoj porodici.

„Ovde sam  došao iz još jednog razloga - da izrazim divljenje prema Imreu Percu koji je  sa velikom odgovornošću i savesno preuzeo brigu o deci Đenđike Op. To nije samo human gest, već je Imre demonstrirao kako treba jedan muškarac i veliki čovek da se ponese u ovoj inače teškoj situaciji“, naglasio je Stevan Bakić.

O skromnosti ove porodice dovoljno je reći da je dečak, upitan ima li neku posebnu želju da mu ispuni gradonačelnik, rekao: „Dosta je, ima svega“.

I Imre Perc, koji sa svojih deset prstiju obezbeđuje egzistenciju za osmočlanu porodicu, kaže da im ne treba ništa više.

„Sad imamo sve, dobili smo sve od gradonačelnika i bilo bi puno tražiti više. Imam 37 godina i bilo bi sramota da se žalim da nam treba još i da tražimo da nam drugi nešto kupe. Nama ova pomoć mnogo znači, za decu pogotovo“, kazao je Imre Perc.

Majka Đenđika zahvalila se takođe gradonačelniku i svima koji im pomažu, jer od jedne plate i dečijeg dodatka kaže ne bi mogli sve to da priušte deci.

A njih je u njihovom domu šestoro. Osim najmlađeg sina Leventa Perca kojeg ima sa Imreom, tu su Ištvan Op i Karolina, Gabor, Janoš i Šandor Šinka, dok je najstarija Klementina Šinka smeštena u Feketiću, u hraniteljsku porodicu.

 13670_2.jpg