Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz privrede

Održana završna konferencija programa „Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina“

14.09.2020.

Završna konferencija programa „Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina“ partnera Grada Subotice i Opštine Senta održana je danas u Senti. Projekat vredan 240.095 evra finansiran je u okviru Programa Evropske unije “ Exchange 5”.
Za realizovanje ovog projekta Evropska unija bespovratno je opredelila više od 180.000 evra. Ostatak novca obezbedile su gradska, odnosno opštinska uprava Subotice i Sente.
Menadžer projekta „Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina” Zagorka Panić ističe da je suština u domaćinskoj brizi i upravljanju gradskom, odnosno opštinskom imovinom.
“Imamo velikog pomaka u Subotici, u smislu da smo od 250, nelegalnih javnih objekata, pored legalizacije 50 objekata koju smo sami finansirali, ovim projektom uspeli da legalizujemo 88 objekata", istakla je Zagorka Panić, pomoćnik gradonačelnika grada Subotice i menadžer projekta.
Predsednik opštine Senta Rudolf Cegledi je rekao da od oko 7.000 nelegalnih objekat opština ima oko 1.800.
Uspeli smo da evidentiramo i sredimo 669 objekata. Pored zgrada tu su i putevi, trotoari, razni kanali. Smatramo da je ovo veoma važan zadatak opštine, jer ovim što je evidentirano, mi možemo pravno da gazdujemo, da konkurišemo, da nađemo donatore, znači da imamo veći prihod u našem budžetu", rekao je Rudolf Cegledi,
Projekat je realizovan uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstva finansija u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština. U ovaj program bilo je uključeno 48 lokalnih samouprava.