Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijem za predstavnike Sportskog saveza Srbije

17.09.2020.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastor, primili su danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, predstavnike Sportskog saveza Srbije, predsednika Davora Štefaneka, generalnog sekretara Gorana Marinkovića i pravnog savetnika profesora Nenada Đurđevića. Sastanku su prisustvovali i ćlan Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić, sportski direktor Rvačkog kluba „Spartak“ Sreten Damnjanović i generalni sekretar Sportskog saveza Subotice Dejan Vuković. Prijem je upriličen uoči Panel diskusije koja je danas u Plavoj sali Gradske kuće okupila predstavnike 13 teritorijalnih sportskih saveza.

13680_1.jpg

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić rekao je da mu je izuzetno zadovoljstvo zbog prilike da, u ime Grada Subotice, pozdravi učesnike panel diskusije Sportskog saveza Srbije. On je istakao da su Subotičani ponosni na olimpijskog šampiona našeg sugrađanina Davora Štefaneka koji predsedava Nacionalnim sportskim savezom.

13680_2.jpg

„Ovaj grad iznedrio je mnoge vrhunske sportiste. Mnogi sadašnji i budući subotički šampioni su danas okupljeni oko Sportskog saveza Subotice, koji uspešno predvodi generalni sekretar Dejan Vuković i njegov tim. Sa skoro 150 sportskih klubova, društava i saveza, subotička krovna sportska organizacija je među najaktivnijim u Srbiji, sa ponosnom tradicijom koja je počela u ovom obliku 1961. godine“, naglasio je Stevan Bakić.

Grad Subotica je poslednjih godina, kako je istakao, imao odličnu saradnju kako sa nacionalnim, tako i sa lokalnim savezom i ona će se u narednom periodu nastaviti.

„Ulagali se mnogo u sportsku infrastrukturu i u toj oblasti imali smo veliku podršku Republike i Pokrajine. Verujem da ćemo zajedno  realizovati još mnogo projekata od značaja za sport“, rekao je Stevan Bakić.

13680_3.jpg

Svim gostima, učesnicima panel diskusije, gradonačelnik Bakić, poželeo  je kvalitetnu diskusiju i ugodan boravak u našem gradu.

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor podsetio je da je Subotica uvek bila grad sportova tako da se tradicija sporta u Subotici neguje duže od veka.

„Velika je čast što su na čelu Sportskog saveza Srbije baš naši Subotičani. Subotica to zaslužuje i sigurno,  u najpozitivnijem smislu, iz toga može da profitira. To su pokazale i ove prethodne tri godine od kada oni vode Sportski savez Srbije“, istakao je dr Balint Pastor.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek zahvalio se novoizabranom gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću i svim čelnim ljudima u Subotici i izrazio nadu da će se dobra saradnja nastaviti kako bi se sport u Subotici podigao na još viši nivo.

„Pripala mi je čast da vodim Sportski savez Srbije pre tri godine i mislim da to dobro radim zajedno sa  mojim saradnicima i mogu da obećam da ćemo da nastavimo dobru saradnju, da organizujemo panel diskusije, male sajmove sporta, kao što smo ove godine u Subotici koja je uvek izuzetan domaćin“, rekao je Davor Štefanek.