Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Naredba Gradskog štaba za vanredne situacije

28.09.2020.

Gradski štab za vanredne situacije Grada Subotice je na 15. vanrednoj sednici održanoj danas doneo naredbu kojom se nalaže privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost da u ugostiteljskim objektima kao i noćnim klubovima na teritoriji grada Subotice ograniče radno vreme na period od 6 do 23 časa uz obaveznu primenu svih preventivnih mera od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga, a posebno onih koji se odnose na sprečavanje širenja zarazne bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2. Naredbu je potpisao komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Stevan Bakić.

 13704_1.jpg

Nadzor nad primenama mera ove naredbe, koja na snagu stupa odmah, vršiće Gradska uprava Grada Subotice putem Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove.

Naredba je doneta na  osnovu člana 43. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama  („Sl. glasnik Republike Srbije“ br. 87/18), a u vezi sa Naredbom o proglašenju epidemije zarazne bolesti COVID-19 („Sl. glasnik Republike Srbije“ br. 37/20).