Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Počeli radovi na rehabilitaciji kolovoza u MZ „Centar II“

30.09.2020.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević, obišao je danas radove na  rehabilitaciji kolovoza na Trgu Sinagoge, Trgu Jakaba i Komora, Petefi Šandora i Ištvana Sečenjija, u Mesnoj zajednici „Centar II“. Asfaltira se oko 7.000 kvadratnih metara kolovoza, radovi su vredni 17 miliona dinara i finansiraju se iz gradskog budžeta.

13706_1.jpg 

Uz konstataciju da je kolovoz u ovim ulicama bio znatno oštećen i da se na ovom prostoru nalazi Sinagoga, jedan od simbola ovog grada i značajna turistička destinacija koju je prošle godine posetilo oko 20.000 ljudi, Radivojević je rekao da je bilo neophodno urediti ove saobraćajnice.

„S druge strane, tu su i Mlečna pijaca i Gimnazija 'Svetozar Marković', koju pohađa oko 870 učenika, tako da je bilo neophodno da sve ovo završimo. Nakon asfaltiranja, uradićemo horizontalnu signalizaciju. Ostrvo kod Gimnazije će, umesto dosadašnja 22 imati 34 parking-mesta. U toku izvođenja radova saobraćaj je regulisan tako da se obezbedi pristup svim stanarima. Nakon završetka radova, izvršiće se obeležavanje horizontalne signalizacije“, naglasio je Predrag Radivojević.

U toku ovog meseca, dodao je Radivojević, završena je rehabilitacija trotoara u Rudić ulici i ulici Matka Vukovića.

„Trotoar u Rudić ulici je zbog postavljanja brojnih instalacija bio u vrlo lošem stanju. Stari asfaltni sloj je u potpunosti skinut i nanesen novi. I u ulici Matka Vukovića trotoar je, takođe, bio u vrlo lošem stanju. U ovoj ulici je nanesen novi asfaltni sloj sa obe strane. Ukupna površina koja je rehabilitovana u ovim ulicama je tri hiljade kvadratnih metara. Sredstva za realizaciju ove investicije, u visini od tri miliona dinara, obezbedio je, takođe, Grad Subotica“, rekao je Predrag Radivojević.

Prema njegovim rečima, nakon završetka ovog poteza radiće se trotoar u Štrosmajerovoj ulici, na strani Gradske kuće, gde je planirano da se uredi trotoar i biciklistička staza u dužini od 230 metara.

„Nakon toga planiramo da uradimo biciklističku stazu od Aleksandrova do Opšte bolnice, u dužini od 1,3 kilometra, a za kraj ostavljamo bivšu Gorenjsku ulicu, povez MZ 'Dudova šuma', Radijalca, sa Kelebijskim putem, u dužini od oko 700 metara“, najavio je Predrag Radivojević.

Tehnički direktor kompanije „Vojput“, Vukoslav Vukoslavović, izrazio je zahvalnost građanima i institucijama na razumevanju, kao i lokalnoj samoupravi koja im je, kako je rekao, omogućila da se radovi izvedu što je moguće kvalitetnije.

„Nije jednostavno izmestiti saobraćaj iz centra grada, ali uspevamo. Radove ćemo privesti kraju do sredine iduće sedmice“, kazao je Vukoslavović.

13706_2.jpg