Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada primio predsednicu Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine

01.10.2020.

Predsednik Skupštine grada Subotice Dr. Pásztor Bálint (Dr Balint Pastor) sastao se danas s delegacijom Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine koju je predvodila predsednica Jasna Vojnić.

Predsednica Nacionalnog saveta hrvatske nacionalne manjine Jasna Vojnić upoznala je predsednika Skupštine grada Subotice o dosadašnjim aktivnostima i radu Nacionalnog saveta, kao i pomacima koji su se ostvarili, a izuzetno su važni za hrvatsku zajednicu.

Na sastanku je bilo reči i o izazovima i problemima sa kojima se suočava hrvatska nacionalna manjina u oblastima o kojima se stara Nacionalni savet hrvatske nacionalne manjine, kao što su obrazovanje, informiranje, kultura i službena upotreba jezika i pisma. Pored problema sa kojima se Nacionalni savet susreće tokom svog rada istaknute su i pozitivne informacije kao što je činjenica da je ove godine obeleženo punih 18 godina postojanja celovite nastave na hrvatskom jeziku.

Predsednik Skupštine grada Subotice Dr. Pásztor Bálint (Dr Balint Pastor) istakao je da će nakon što se upoznao sa problemima pripadnika hrvatske zajednice u Gradu Subotici u oblastima o kojima se stara Nacionalni savet nastojati preduzeti radnje koje bi doprinele rešavanju problema pripadnika nacionalnih manjina, a samim tim i pripadnika hrvatske nacionalne manjine.

 13708_3.jpg

                                                                            Služba za skupštinske poslove