Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijem za polaznike Likovne radionice „EmArt“

04.11.2020.

Član Gradskog veća zadužen za oblast obrazovanja i kulture, Miloš Nikolić, primio je danas u Medija-centru u Gradskoj kući osam polaznika Likovne radionice „EmArt“ iz Subotice koji su postigli zapažene rezultate na međunarodnim likovnim konkursima u Japanu i Francuskoj i tom prilikom im uručio osvojene medalje i pehare.

13763_1.jpg

Na 50. međunarodnoj izložbi dečje umetnosti u Tokiju – za koju je konkurs bio raspisan 2019. godine, a rezultati objavljeni u maju 2020. godine – polaznici Likovne radionice „EmArt“ osvojili su šest medalja: dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu. Zlatnu medalju ministra spoljnih poslova Japana osvojila je Ana Keteleš, zlatnu medalju Kiara Čepela, srebrna odličja Kiti Makai, Tiana Šebek Čaki i Aleksa Mrđanov, dok je bronzana medalja pripala Ivi Marić.

Na ovogodišnjem 4. međunarodnom bijenalu u Francuskoj, polaznici Likovne radionice „EmArt“ bili su takođe veoma uspešni. Prvo mesto i pehar osvojila je Jana Milanović, a treće mesto i pehar Teodora Resanović.

U ime gradonačelnika Subotice Stevana Bakića i svoje ime, Miloš Nikolić je poželeo dobrodošlicu nagrađenim učenicima i čestitao im na uspehu ostvarenom na međunarodnim likovnim konkursima u Japanu i Francuskoj.

Uz podsećanje da je Likovna radionica „EmArt“, u kojoj su nastali svi nagrađeni likovni radovi, ove godine proslavila svoj 18. rođendan, Nikolić je rekao da su  ovogodišnja prestižna priznanja za naše veoma talentovane sugrađane stigla u pravi čas.

„Na međunarodni likovni konkurs, raspisan u Tokiju, pristiglo je više od 79.000 radova. Kvalitet i talenat naših mladih likovnih stvaralaca bio je presudan i oni su tamo zasluženo osvojili dve zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Današnji prijem je potvrda naše rešenosti da i mladim sugrađanima koji na domaćim ili internacionalnim takmičenjima i konkursima ostvare uspeh želimo da poklonimo posebnu pažnju, izrazimo zahvalnost i poželimo im puno uspeha u daljem stvaranju i radu. Grad Subotica će i ubuduće podržavati i ulagati u kulturu i obrazovanje, jer su to dve izuzetno značajne oblasti za napredak našeg društva u celini“, naglasio je Miloš Nikolić.

U ime nagrađene dece, njihovih roditelja i svoje ime na srdačnom prijemu zahvalila se rukovodilac Likovne radionice „EmArt”, i učiteljica u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj”, Emilija Grubanov Martinek, ističući da je radosna što se uspesi nagrađene dece obeležavaju na ovako svečan način, u Gradskoj kući.

„Kao mentor likovne radionice veoma sam ponosna na svoje polaznike i njihove sadašnje, ali i dosadašnje uspehe, jer ih je tokom proteklih 18 godina bilo puno,  iz više od 30 zemalja sveta. I današnji prijem je dokaz da se trud i istrajnost vrednuje i ceni. Velika je to motivacija za naš dalji rad. Zahvalila bih se gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću  i članu Gradskog veća Milošu Nikoliću na podršci, kao i na prijemu u Gradskoj kući, u okviru koga su nagrađenoj deci uručena ova visoka priznanja“, kazala je Emilija Grubanov Martinek.

13763_2.jpg