Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Naredba Gradskog štaba za vanredne situacije

20.11.2020.

Gradski štab za vanredne situacije Grada Subotice je na svojoj 17. vanrednoj sednici održanoj danas doneo naredbu kojom se naređuje privrednim subjektima koji obavljaju ugostiteljsku delatnost, a vrše šaltersku prodaju hrane putem šaltera, da u periodu od 21,00-06,00 časova uklone stolove i stolice koji su postavljeni ispred objekta. U naredbi koju je potpisao komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Stevan Bakić, navodi se da se zabranjuje konzumacija hrane i pića ispred  ugostiteljskih objekata iz kojih se vrši šalterska prodaja hrane putem šaltera.

13787_1.jpg 

Naređuje se svim licima, koja čekaju da budu uslužena prilikom kupovine hrane iz objekata iz kojih se vrši šalterska prodaja hrane, održavanje fizičke distance od najmanje dva metra, uz obavezno korišćenje zaštitne maske.

Nadzor nad primenama mera ove naredbe vršiće Gradska uprava Grada Subotice putem Sekretarijata za inspekcijsko-nadzorne poslove i  nadležni Republički  inspekcijski organi.

Ova naredba stupa na snagu odmah. Naredba je doneta na osnovu člana 43. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama  (Sl. glasnik Republike Srbije“ br. 87/18) a u vezi sa Naredbom o proglašenju epidemije zarazne bolesti COVID-19 („Sl. glasnik Republike srbije“ br. 37/20).