Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Zaključak Gradskog štaba za vanredne situacije

26.11.2020.

Štab za vanredne situacije Grada Subotice je na 19. vanrednoj sednici održanoj  danas doneo zaključak kojim se predlaže  gradonačelniku Grada Subotice da proglasi vanrednu situaciju na teritoriji grada Subotice.

13798_1.jpg

Štab za vanredne situacije na osnovu procene rizika i očekivanog daljeg razvoja nepovoljne situacije na području ugroženom opasnošću izazvanom širenjem epidemije zarazne bolesti COVID 19 predlaže gradonačelniku Grada Subotice  da proglasi vanrednu situaciju na celoj teritoriji grada Subotice radi daljeg sprovođenja preventivnih mera zaštite bezbednosti i zaštite života i zdravlja stanovništva.

Na osnovu dostavljenog izveštaja Zavoda za javno zdravlje Subotica i zbog naglog povećanja broja zaraženih, kao i zbog izrazito nepovoljne epidemiološke situacije na teritoriji grada Subotice, predlaže se gradonačelniku grada Subotice da proglasi vanrednu situaciju.

Štab će redovno informisati i obaveštavati stanovništvo i javnost o svim bitnim činjenicama od značaja za zaštitu i spasavanje, kao i o prestanku opasnosti zbog kojih je vanredna situacija proglašena.

Zaključak je donet na osnovu člana 43. stav 1. tačka 7. Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Službeni glasnik RS“, broj 87/2018) člana 10. Uredbe o sastavu načinu i organizaciji rada štabova za vanredne situacije („Službeni glasnik RS“, broj 27/2020).