Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Grad Subotica učestvovao u projektu „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Srbiji“

07.12.2020.

U periodu od maja do decembra 2020. godine Lokalni tim za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice učestvovao je u projektu „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Srbiji“. Projekat se sprovodio u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Saveta Evrope i to u pet gradova u Srbiji – Subotica, Sremska Mitrovica, Šabac, Niš i Vranje. Cilj projekta je podizanje svesti javnosti o problemu trgovine ljudima sa posebnim akcentom na radnoj eksploataciji.

13818_1.jpg 

Nosiocii projektnih aktivnosti bili su Lokalni timovi za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima uz podršku UG Atina.

Kao rezultat projeknih aktivnosti Lokalnog tima za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice je izrada flajera na temu radne eksloatacije i izrada video spota na temu radne eksloatacije.

Video spot su izradili članovi Lokalnog tima iz Crvenog krsta Subotica. U izradi su učestvovali zaposleni i volonteri Crvenog krsta Subotica.

Video spot možete preuzeti putem linka https://youtu.be/dOWaQt9_h_0

Lokalni tim za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima Grada Subotice poziva medije da emituju video spot kako bi se šira javnost grada Subotice upoznala i ovim putem sa trgovinom ljudima – radnom eksploatacijom.

                                                        Koordinator Lokalnog tima, član Gradskog veća
                                                                             Ilija Đukanović