Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Vesti iz privrede

Održana sednica Saveta za zapošljavanje Grada Subotice

16.12.2020.

Prva konstitutivna sednica Saveta za zapošljavanje Grada Subotice održana je 16.11.2020. u Plavoj sali Gradske kuće. Ovom prilikom konstituisan je novi sastav Saveta za zapošljavanje, koji u četvorogodišnjem mandatu čine: Saša Gravorac-predsednik, Čila Goli- zamenik predsednika i članovi: Danka Ninkov, Nebojša Ševo, Dragana Stepanović Čonka, Zoran Disić i Milan Popović.
Na sednici Saveta razmatran je i usvojen predlog spiska deficitarnih struka, na zahtev Komisije za dodelu studentskih stipendija.

Na osnovu člana 12. Odluke, Savet za zapošljavanje Grada Subotica ima obavezu da dostavi mišljenje Komisiji za dodelu stipendija, te se na osnovu iskustva i saznanja članova Saveta razmatraju liste o visokim školama strukovnih studija u Srbiji i fakultetima sa studijskim programima – smerovima. Član 6. Odluke o izmenama i dopunama Odluke o stipendiranju studenata na teritoriji Grada Subotice, definiše obavezu Saveta za zapošljavanje Grada Subotice da dostavi podatke na osnovu obrađene liste bodovanja deficitarnosti Komisiji za dodelu stipendija.

Savet se opredeljuje za deficitarnu struku, vodeći se potrebama i interesima Grada.