Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Tradicionalni Novogodišnji koncert na malim ekranima i internet portalima

24.12.2020.

Ljubitelji klasične muzike ni ove godine neće biti uskraćeni za tradicionalni Novogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestra. Član Gradskog veća zadužen za oblast kulture i obrazovanja, Miloš Nikolić, najavio je na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru u Gradskoj kući da će  muzičkog spektakla biti i ove godine, ali u drugačijem izdanju. Verna subotička publika ovaj tradicionalni koncert neće pratiti uživo, ali će moći da ga pogleda na televizijskim ekranima i internet portalima: od ponedeljka, 28. decembra 2020. godine na zvaničnoj internet prezentaciji grada Subotice (www.subotica.rs), istog dana, od 20.00 časova na sajtu www.subotica.com, a u sredu, 30. decembra, od 20.00 časova, na YU-eco televiziji.

13856_1.jpg

Nikolić se tom prilikom zahvalio  Gradu Subotici i gradonačelniku Stevanu Bakiću na mogućnosti  da se, kako je rekao, i ove godine, uprkos pandemiji, ali uz poštovanje svih preventivnih mera, održi tradiocionalani novogodišnji koncert Subotičkog simfonijskog orkestra.  

„Ove godine, nažalost, nećemo moći da se direktrno družimo sa svim ljudima koji bi voleli da nas prate uživo, ali u skladu sa preporukama i merama Kriznog štaba mi smo organizovali koncert bez publike koji će građani mođi da pogledaju od ponedeljka, 28. decembra 2020. godine na zvaničnom sajtu grada Subotice, istog dana od 20.00 časova na sajtu subotica.com, a u sredu, 30. decembra, od 20.00 časova na YU-eco televiziji. Mi, radnici u kulturi, odnosno članovi Subotičkog simfonijskog orkestra želimo da se na ovaj način zahvalimo svim herojima našeg vremena i mislim da je najbolji način da to učinimo dobrom i kvalitetnom muzikom“, naveo je Nikolić.

Umetnici su odvajkada bili poznati kao spona koja povezuje ljude u teškim vremenima, istakao je i dodao da Subotički simfonijski orkestar želi da putem kvalitetne muzike ozari sve građane i da im makar malo olakša sve nedeće sa kojima se u ovom momentu susreću.

„U ime orkestra i svoje ime čestitam svim građanima Subotice novu 2021. godinu, sa samo jednom željom: da svi budemo zdravi i da se što pre oslobidmo svih nedaća koje su nas tištile u ovoj godini”, poručio je Miloš Nikolić.

Na repertoaru Subotičkog simfonijskog orkestra pod upravom Miloša Nikolića i dirigenskom palicom Mikice Jevtića će biti tradicionalni božićni, svečani program sa valcerima, polkama Štrausa, Betovena... Kao solisti nastupiće Mirna Radulović, četrnaestogodišnje Tatjana Savatić, finalistkinja Pinkovih zvezdica i Nevena Stankov, kao i Andrej Balaž na violini koji će premijerno izvesti „Brams protiv Hendla“.