Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Sredstva od dočeka Nove godine preusmerena malom Oliveru i mladima

31.12.2020.

„Sredstva iz budžeta grada, u iznosu od tri miliona dinara, opredeljena za doček Nove godine na gradskom trgu, odlukom gradonačelnika, preusmerena su u tri pravca. Iznos od 1.250.000 hiljada dinara uplaćen je na račun Fondacije Budi human za našeg malog sugrađanina  Olivera Pal Gajodija, kome je neophodno lečenje u inostranstvu, u veri da će ta uplata pomoći malom Oliveru i njegovim roditeljima da dobiju svoju životnu bitku“, izjavila je u ime gradonačelnika i Grada Subotice, Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

13864_1.jpg

Deo sredstva usmeren je  na Fond za razvoj mladih talenata, te će svih sto šezdeset i troje dece i mladih koji su konkurisali  dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju talenta, a ovo je još jedna  prilika da im se pomogne u tome.

Ostatak sredstava, kao što je gradonačelnik već rekao u obraćanju medijima, uplaćen je za studentske stipendije. Time je ukupan fond za tu namenu dostigao iznos od 11,3 miliona dinara, čime je omogućeno da, pored već dodeljenih stotinu, bude odobreno dodatnih devet gradskih stipendija i to za studente završnih godina medicine sa prosekom iznad 9,00.

13864_3.jpg

„Na ovaj  način pomogli smo malom Oliveru, ali i našim mladim sugrađanima, kao što kroz niz drugih programa pomažemo  svim kategorijama stanovništva“, navela je Jasmina Stevanović, ističući  da su ovom odlukom sredstva preusmerena u prave ruke.