Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić apeluje na Subotičane da nastavimo da poštujemo epidemiološke mere

08.02.2021.

„Poštovani građani Subotice, ovim putem vas pozivam da svi zajedno damo svoj doprinos poboljšanju epidemiološke situacije u našem gradu. Važno je da nastavimo da poštujemo sve mere zaštite od zaraze, jer je pandemija virusa COVID-19 daleko od završene.

13985_1.jpg

Podsećam vas da sam 26. novembra prošle godine doneo Odluku o proglašenju vanredne situacije za celu teritoriju grada Subotice i da je taj akt još na snazi. Nismo ga ukinuli jer situacija zaista jeste i dalje vanredna. Gradski štab za vanredne situacije prati stanje na dnevnom nivou i jasno je da ponovo dolazi do povećanja broja zaraženih.

Zbog očuvanja života i zdravlja, zbog smanjenja pritiska na naše lekare i druge zaposlene u Opštoj bolnici i Domu zdravlja, kao i zbog ukupnog privrednog i društvenog života Subotice, moramo istrajati u odgovornosti i poštovanju jednostavnih principa – uzdržavanja od većih okupljanja, održavanja distance, nošenja maski i pojačane higijene.  

Tempo vakcinacije u našem gradu je dobar ali moram da naglasim i našim sugrađanima koji su prošli prvi krug imunizacije, da punu zaštitu mogu da očekuju tek dve nedelje nakon druge doze vakcine i da, ni u kom slučaju, ne smeju da ignorišu mere zaštite zbog činjenice da su vakcinisani.

Apelujem na sve Subotičane, da se prijave za vakcinaciju putem portala elektronske uprave: https://imunizacija.euprava.gov.rs/ ili na broj telefona: 0800 222 334, jer bez imunizacije 70-90 odsto stanovnika grada, nećemo moći da očekujemo potpuni nestanak virusa iz naše sredine.

Subotica je do sada pokazala veliku odgovornost i ozbiljnost, dostojne njene veličine i kulture. Moramo tako da nastavimo i u narednom periodu, da bismo borbu izneli do kraja i pobedili!“

                                                                                                      Gradonačelnik
                                                                                                       Stevan Bakić