Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Formiran lokalni tim za borbu protiv bolesti zavisnosti

23.02.2021.

U organizaciji Kancelarije za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije danas je, u Plavoj sali Gradske kuće, održan sastanak povodom formiranja multidisciplinarnog tima na nivou lokalne samouprave sa ciljem da se uključi što više aktera iz svih sektora, od pravosuđa, zdravstvenih i socijalnih ustanova i civilnog društva do lokalne samouprave, radi što kvalitetnije saradnje i koordinacije u borbi protiv droga.

14028_1.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti Gradu Subotici na pristupu i učešću u organizaciji današnjeg sastanka na kome su bili prisutni predstavnici 19 ustanova, institucija i organizacija, rukovodilac grupe za oblast borbe protiv droga  Kancelarije za borbu protiv droga  Vlade Republike Srbije,  Jovan Vojinović, izjavio je da je  problem droga sveobuhvatan i da zahteva saradnju između svih lokalnih institucija i vlasti.

„Dogovoreno je da izaberemo koordinatora čiji će zadatak biti da koordinira rad svih aktera u timu koji će se okupljati minimum četiri puta godišnje i tom prilikom razmenjivati informacije i koordinirati dalji rad u skladu sa Nacionalnom strategijom u borbi protiv droga“, istakao je Vojinović.

Dodao je da je u Subotici situacija zadovoljavajuća i da je u planu da se održi još jedan sastanak na kojem bi se potpisao i sporazum o saradnji.

„Svi učesnici satstanka naveli su  neke pozitivne i negativne primere koji nisu neispravljivi. Vodili smo razgovore o stanju na terenu. U Subotici je zaista zadovoljavajuća situacija i zadovoljni smo radom institucija“, naglasio je Jovan Vojinović.

14028_2.jpg