Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvoren market ruskog trgovinskog lanca „Svetofor“

27.02.2021.

Market ruskog trgovinskog lanca „Svetofor” danas je otvoren i u našem gradu. Prodajni objekat su simboličnim presecanjem vrpce pustili u rad direktor marketa u Subotici Iljdar Ahjarov i član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Srđan Samardžić. I u ovom diskontu, koji se nalazi u Hipodromskoj ulici 2c, potrošačima je, kao i u juče otvorenom ruskom trgovinskom lancu „Svetofor“ u Kruševcu, pripremljen asortiman od oko 400 proizvoda robe široke potrošnje, uglavnom domaćih dobavljača, a uskoro će, kako je najavljeno, stići još novih artikala iz Rusije i Belorusije.

14048_1.jpg

Uz izražavanje zadovoljstva što danas prisustvuje ovom događaju, Srđan Samardžić je u ime subotičke lokalne samouprave, gradonačelnika Stevana Bakića i svoje ime čestitao kompaniji „Svetofor“ otvaranje svog prvog velikog prodajnog objekta u Subotici, koji je i jedan od prvih koje ovaj poznati ruski trgovinski lanac otvara u Srbiji.

„Subotica može da se pohvali sa velikim izborom kvalitetnih prostora za porodičnu kupovinu, a sigurni smo da će i danas otvoreni 'Svetofor' uneti novu dinamiku i zdravu konkurenciju u oblast trgovine u našem gradu. Ponosni smo što predstavljamo lokalnu samoupravu koja svojim aktivnostima kreira stimulativan privredni ambijent i povoljnu investicionu klimu za privlačenje stranih investicija i poslovanje veliki svetskih kompanija u našem gradu“, naglasio je Srđan Samardžić.

Iljdar Ahjarov je podsetio da se u Subotici danas otvara prvi, a u Srbiji drugi market ruskog diskontnog lanca „Svetofor“, i naglasio da će se u Subotici u narednom periodu otvoriti još dva prodajna objekta kompanije „Svetofor“.

„U našem prodajnom objektu u Subotici, površine oko 1.200 kvadratnih metara, zaposleno je deset radnika i trenutno je u prodaji oko 400 artikala. To je, zbog ove situacije sa virusom korona, samo mali deo naše ponude, čekamo da nam stigne roba iz Rusije i Belorusije. Naš plan je da u Subotici otvorimo još dva diskonta, a gotovo je izvesno da ćemo u našim marketima koje ćemo u narednom periodu otvoriti u Srbiji imati više robe i otvorenih radnih mesta“, poručio je Ahjarov.

14048_2.jpg

Radno vreme marketa „Svetofor“ je od 9.00 do 20.00 časova.