Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradu Subotici donirano 11 najsavremenijih meteo-stanica

15.03.2021.

U okviru projekta „Digitalizacija opštinskog upravljanja zemljištem“ koji je podržan kroz Program razvojnog partnerstva (develoPPP.de) Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a koji sprovode Nemačka razvojna saradnja (GIZ), TeleGroup i NALED, Gradu Subotici donirano je ukupno 11 najsavremenijih meteo-stanica koje prate parametre od značaja za poljoprivrednu proizvodnju.

14118_1.jpg

Meteo-stanice su u stanju da prikupljaju podatke o mikroklimatskim uslovima u realnom vremenu, kao što su podaci o temperaturi i vlažnosti vazduha i zemljišta, količini padavina, vlažnosti lista, sunčevoj radijaciji, jačini vetra i slično ali i da predviđaju pojavu bolesti i štetočina za veliki broj poljoprivrednih kultura.

Podaci sa meteo-stanica dostupni su svim zakupcima državnog poljoprivrednog zemljišta ali i vlasnicima privatnih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije grada Subotice.

Za više informacija o projektu, AgroLIFE digitalnoj platformi za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom i meteo-stanicama potrebno je obratiti se Sekretarijatu za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave Grada Subotice putem telefona: 024 626871, ili na mejl: agro.office@subotica.rs.