Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Završen natputnjak preko Y - kraka

24.03.2021.

Državna sekretarka u Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Emeše Urban Lalić, Narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Subotice Balint Pastor i zamenik gradonačelnika Subotice i nekadašnji državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern, obišli su danas natputnjak kojim Meljkutski put prelazi preko Obilaznice oko Subotice kod Kelebije, koji je u potpunosti završen i otvoren za saobraćaj.

Narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Subotice Dr Balint Pastor istakao je da je u prošlogodišnjem republičkom budžetu odvojeno 250 miliona dinara za ovo ulaganje u lokalnu infrastrukturu. Natputnjak je izgradila kompanija „Vojput“ dok je istovetno premošćavanje obilaznice planirano na pačirskom putu, za čega je takođe obezbeđeno 250 miliona dinara u republičkom budžetu za ovu godinu. On je objasnio da se ove investicije preduzimaju u korist lokalnih poljoprivrednika.

On je dalje obavestio medije da će tokom godine biti realizovani još neki projekti putne infrastrukture, predviđeni koalicionim sporazumom između Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske napredne stranke poput puta između Oroma i Čantavira. U planu je i revitalizacija puteva, poput onog između Subotice i Sombora ili Bačke Topole i Bajmoka, kao i proširenje puta između Šupljaka i Malih Pijaca.

Državna sekretarka Urban Lalić istakla je da je ustanovila da su radovi završeni na vreme i da je sve u najboljem redu i govorila o svojoj ulozi u realizovanju ovih projekata, uz obećanje da će se truditi da i drugi natputnjak bude završen što pre.

Zamenik gradonačelnika i nekadašnji državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern, upoznao je medije sa detaljima konstrukcije natputnjaka, rekavši da je isti 70 metara dugačak i da nadvisuje i planiranu drugu traku budućeg auto-puta na tom prostoru. On je naglasio da je izgrađeno i 650 metara priključnih puteva sa obe strane natputnjaka i da su uključene i pešačko-biciklističke staze, što nije uobičajeno za ovakve infrastrukturne objekte. Zamenik gradonačelnika je izrazio zadovoljstvo što je frekvencija saobraćaja na obilaznici velika i u pandemijskim uslovima, što svedoči o njegovom pokrajinskom, pa i nacionalnom značaju.