Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Grad Subotica podržava akcije dobrovoljnog davanja krvi

26.05.2021.

Služba za transfuziologiju subotičke Opšte bolnice i Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica organizovali su danas akciju dobrovoljnog davanja krvi za građane Mesne zajednice „Željezničko naselje“. Akciji se odazvao i član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, Ilija Đukanović, koji je, tim povodom, izjavio da Grad Subotica podržava sve akcije dobrovoljnog davalaštva krvi.

14301_1.jpg

Uz isticanje da su od ove godine u budžetu grada opredeljena sredstva  i za Javno ovlašćenje akcija dobrovoljnog davanja krvi koje sprovodi Gradska organizacija Crvenog krsta, Đukanović je naglasio da se akcije dobrovoljnog davanja krvi ne tretiraju kao okupljanja građana, tako da se takve akcije ne odlažu.

„Crveni krst ove akcije sprovodi uz sve epidemiološke mere. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sugrađane da se odazivaju pozivima Crvenog krsta i učestvuju u akcijama dobrovoljnog davanja krvi. Takođe, pozivam i poslodavce da omoguće svojim zaposlenima da učestvuju u ovim akcijama. Današnjim činom dobrovoljnog davanja krvi pružam podršku ovim akcijama“, istakao je Ilija Đukanović, i dodao da je u budžetu Grada Subotice za 2021. godinu opredeljeno 1,7 miliona dinara za akcije  dobrovoljnog davanja krvi.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Subotica, dr Siniša Trajković, rekao je da Crveni krst u toku godine organizuje više od 40 akcija dobrovoljnog davanja krvi.

„Od ove godine akcije dobrovoljnog davanja krvi su olakšane zahvaljujući subotičkoj lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Stevanu Bakiću, jer su u budžetu Grada opredeljena sredstva i za Javno ovlašćenje akcija dobrovoljnog davanja krvi koje sprovodi naša Gradska organizacija Crvenog krsta. Ovim putem najavljujem veliku akciju dobrovoljnog davanja krvi koja će biti organizovana 12. juna, na Velikoj terasi na Paliću“, kazao je Trajković.

14301_2.jpg