Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić posetio Suboticu

27.05.2021.

Član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Srđan Samardžić, sastao se danas u Gradskoj kući sa potpredsednikom Pokrajinske vlade i predsednikom Saveta za koordinaciju i praćenje ekonomskog razvoja na teritoriji AP Vojvodine, Brankom Ćurčićem. Tokom susreta razgovarali su o aktivnostima koje bi trebalo da doprinesu održivosti investicionog nivoa u AP Vojvodini i kreiranju privrednog ambijenta za otvaranje novih radnih mesta.

14305_1.jpg

„Teme o kojima smo danas razgovarali vezane su za industrijske zone, biznis inkubatore, socijalno i žensko preduzetništvo. Dobili smo iscrpne informacije koje će biti deo Master plana za celu teritoriju AP Vojvodine“, izjavio je, nakon sastanka, Branko Ćurčić.

Uz isticanje da se tokom ovog radnog sastanka razgovaralo o aktuelnom stanju u privredi i ekonomskim kretanjima kako u našem gradu tako i u regionu, Srđan Samardžić je rekao da se nije mogla izbeći ni tema koja se odnosila na posledice pandemije sa kojom se suočavamo u poslednjih 16 meseci.

„Cilj subotičke lokalne samouprave je da zadržimo nivo zaštite zdravlja naših sugrađana, ali i da održimo ovaj nivo investicione klime i privrednog ambijenta za otvaranje novih radnih mesta“, naglasio je Srđan Samardžić.

14305_2.jpg

Posle prijema u Gradskoj kući, Srđan Samardžić i Branko Ćurčić obišli su Poslovni inkubator Subotica u okviru koga posluje devet preduzeća koja zapošljavaju 50 radnika. Ova preduzeća bave se proizvodnjom nameštaja, informatičkom obukom i turizmom.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić posetio je danas i Sentu, gde je razgovarao sa predsednikom Opštine Senta Rudolfom Cegledijem.