Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

„Majska nagrada“ i Sportskom savezu Subotice

28.05.2021.

U Domu Narodne skupštine Republike Srbije danas su na svečan način dodeljene „Majske nagrade” Sportskog saveza Srbije za 2020. i 2021. godinu. Prošle godine manifestacija nije mogla da se održi zbog korone, ove su se stekli uslovi da se na jednom mestu nađu laureati za obe godine. Nagrađen je i Sportski savez Subotice – teritorijalni sportski savez, a nagradu je u ime Saveza primio generalni sekretar Dejan Vuković.

14308_1.jpg

Svečanosti su prisustvovali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sa saradnicima, i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković. U ime Grada Subotice i Sportskog saveza dodeli „Majske nagrade“ prisustvovali su i član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić, i predsednik Sportskog saveza grada Subotice Sreten Damnjanović.

Pozdravljajući prisutne, predsednik Sportskog saveza Srbije, proslavljeni rvač Davor Štefanek je rekao da mi je žao što prošle godine nije dodeljivana „Majska nagrada“ i da bi  današnja svečanost trebalo da bude znak da smo pobedili koronu i da se vraćamo normalnom životu.

Uz čestitke dobitnicima, Vanja Udovičić je, obraćajući se prisutnima, rekao da poštujemo rezultate iz prošlosti, da je bilo rekordno uspešnih godina i da sada želimo da napredujemo, da se borimo sami sa sobom, da takvi izazivamo respekt u svetu.

14308_2.jpg

„Predsednik Vučić voli sport, pomaže, nikada nismo imali ovoliko novca, jačaju klubovi, infrastruktura je sve bolja. Teškoće godine za nama je osetio čitav svet. Mi smo se svojim sistemom sporta uspešno odbranili. Vakcinisali smo se i apelujem da se svi vakcinišu. Jedino tako možemo napred“, poručio je Udovičić.

Pored Sportskog saveza Subotice, priznanja (2020, 2021.) su primili i – olimpijski sportista Uroš Kovačević (odbojka), Bobana Veličković (posthumno streljaštvo), neolimpijski sportista: Milovan Vesnić (automobilizam), Teodora Manić (kik boks), sportista sa invaliditetom: Dejan Jokić (streljaštvo) Danijela Jovanović (tekvondo), teritorijalna organizacija: Sportski savez Pančevo, sportske organizacije: FK Crvena zvezda, Karate savez Vojvodine, sportski stručnjak:  Marina Maljković (košarka), Svetislav Pešić (košarka), sportski funkcioner: Nenad Lalović (rvanje), Simo Salapura (karate), životno delo: Vladimir Cvetković, Ivanka Gajić (posthumno), mediji: Predrag Milinković (RTS), Rada Nikolić (dugogodišnji novinar).

Ovo najviše društveno-sportsko priznanje koje tradicionalno dodeljuje Sportski savez Srbije ustanovljeno je još 1961. godine i može se dobiti samo jednom u životu. Posle kratke pauze, od 2007. godine vratilo je svoj, ali i sjaj najmasovnije sportske organizacije na Balkanu.

14308_3.jpg