Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Prijem za „srebrnog“ Igora Šikoru

02.06.2021.

Član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić, sastala se danas, u Gradskoj kući sa Igorom Šikorom, članom Bodi bilding sportskog udruženja „Spartak“ koji je kao reprezentativac Srbije osvojio srebrnu medalju na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u bodi bildingu i fitnesu u Španiji. Sastanku je prisustvovao i Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza grada Subotice.

14316_1.jpg

„Subotica je, kao ’grad sportova’, imala čast da ima predstavnika na ovako značajnom takmičenju, ali ne samo učesnika nego i osvajača vredne medalje za naš grad i Srbiju. Ovaj sport dobija na sve većoj popularizaciji, a nadamo se da će osvajanje medalje, ali i promocija sporta, doprineti boljitku ovog sporta u Subotici“, izjavila je, tom prilikom, Nataša Aleksić.

Subotica, dodala je, uprkos pandemiji ne zaostaje po broju osvojenih medalja i vrednih sportskih rezultata.

„Tokom proteklih nekoliko dana subotički sportisti su osvojili medalje u boksu, karateu, plivanju, a očekujemo da ’Golubice’, fudbalerke Spartaka, osvoje sutra duplu fudbalsku krunu“, naglasila je Nataša Aleksić.

Šikora je, izražavajući zahvalnost Nataši Aleksić i Dejanu Vukoviću na prijemu i četitkama, rekao da ga je na Evropskom prvenstvu u Santa Suzani, u Španiji, iznenadila veoma jaka konkurencija.

„Obično se na velikim takmičenjima nađe desetak takmičara u jednoj kategoriji, a ovoga puta ih je bilo petnaest. No, time je uspeh još slađi. Uz srebro na Prvenstvu Evrope sam i četvrti na svetu, što je najveći uspeh u Srbiji u seniorskoj konkurenciji u poslednjih tridesetak godina. Sada sam još motivisaniji da dalje radim i da se sledeće godine na Svetskom prvenstvu izborim za zlatnu medalju. Samo veliki ciljevi donose velike rezultate“, naglasio je Igor Šikora.

14316_2.jpg