Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana deseta sednica Skupštine grada Subotice

03.06.2021.

Na desetoj sednici Skupštine grada Subotice, održanoj danas u Velikoj većnici Gradske kuće, ukupno je usvojeno deset tačaka dnevnog reda. Odbornici su jednoglasno, sa 60 glasova „za“ (bez uzdržanih i protiv) doneli Odluku o konsolidovanom završnom računu Grada Subotice za 2020. godinu, a doneta je i Odluka o izmenama Statuta Grada Subotice i Odluka o obavljanju komunalne delatnosti upravljanja komunalnim otpadom. Usvojena je i Odluka o određivanju pravca pružanja državnih puteva I i II reda koji prolaze kroz naseljena mesta na teritoriji grada Subotice, kao i  Rešenje o davanju saglasnosti na Prvu izmenu Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Subotica za 2021. godinu.

14319_1.jpg 

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je, obraćajući se prisutnima u Velikoj većnici Gradske kuće povodom donošenja Odluke o konsolidovanom završnom računu Grada Subotice za 2020. godinu, izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u planiranju i realizaciji budžeta za 202o. godinu.

„Kao što se čulo u izveštaju sekretara Sekretarijata za finansije, Dubravke Rodić, postigli smo fenomenalan rezultat s obzirom na sve  okolnosti koje su zadesile Grad  Suboticu, državu Srbiju kao i ceo svet. To jeste rezultat kojim možemo da se pohvalimo, tako da bih se, u prvom redu, zahvalio prethodnom gradonačelniku Bogdanu Labanu i njegovom timu, zatim kompletnoj lokalnoj samoupravi i koalicionom partneru Savezu vojvođanskih Mađara“, rekao je Bakić.

Izrazio bih zahvalnost, dodao je, i opoziciji na jednom konstruktivnom izlaganju i na razumevanju za sve otežavajuće okolnosti koje su zadesile ovu gradsku vlast.

„Zahvalio bih se ponovo, i uvek ću se zahvaljivati predsedniku Aleksandru Vučiću, Ministarstvu finansija i ministru Siniši Malom na pomoći iz tekućih budžetskih rezervi za saniranje posledica kovida 19 za budžet Grada Subotice od 211.499.000 dinara“, naglasio je Bakić.

14319_2.jpg

Da bi, kako je rekao, i odbornici i građani bili mirni, gradonačelnik Bakić se pohvalio i realizacijom budžeta za 2021. godinu.

„Dosadašnja realizacija  za period januar-maj 2021. godine je po udžbenicima. Budžet je stabilizovan, nismo dužni nikome ništa, pokrenuli smo otplate rata za Dom JNA i za bivšu kasarnu ’Kosta Nađ’, takozvanu Prvu kasarnu koje su bile prestale da se uplaćuju od polovine 2019. godine. Uspeli smo u nastavku da otplatimo dve rate za Prvu kasarnu i četiri rate za Dom JNA i tu smo dobrano smanjili dug.  Idemo u dobrom pravcu. Oprezan sam, ali sam veliki optimista da Grad Suboticu čekaju samo bolji dani“, podvukao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Po mišljenju nezavisnog ovlašćenog revizora Nacrt odluke o konsolidovanom završnom računu grada Subotice  za 2020. godinu, objektivno i istinito, po svim bitnim i materijalno značajnim pitanjima, prikazuje stanje imovine, obaveza i izvore finansiranja, prihode i primanja, rashode i izdatke, tokove gotovine i izvršenje budžeta za godinu koja se završava 31. decembra 2020. godine, u skladu sa relevantnim zakonskim i računovodstvenim propisima koji su regulisani Zakonom o budžetskom sistemu i Odlukom o budžetu grada Subotice  za 2020. godinu, i računovodstvenim politikama obelodanjenim u izveštaju.

14319_3.jpg