Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Fudbalerke Spartaka osvojile i Kup Srbije

03.06.2021.

Posle osvajanja 11. uzastopne titule u nacionanom prvenstvu, fudbalerke Spartaka dominaciju u domaćim takmičenjima potvrdile su i trijumfom u Kupu Srbije, najmasovnijem fudbalskom takmičenju u našoj zemlji. Ekipi šefa stručnog štaba ŽFK Spartak Borisa Arsića večeras je pobedom od 3:1 u Čačku u finalnom meču nad Mašincem iz Niša pripao i pehar Kupa Srbije. Finalnom duelu u Čačku prisustvovali su i dali podršku „golubicama“ gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, član Gradskog veća zaduženа za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić, i Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice.

14329_1.jpg

Finale je proteklo u dinamičnoj i zanimljivoj igri. Već u petom minutu Subotičanke su povele golom Živane Stupar. Nišlijke su izjednačile autogolom Slovićeve, ali to nije poremetilo „golubice“ rešene da podignu pehar pobednika Kupa. Nastavile su Subotičanke sa odličnom igrom i u 33. minutu Tijana Filipović je donela novu prednost Spartaku. Samo dva minuta kasnije Živana Stupar se još jednom upisala u listu strelaca za 3:1.

U nastavku se vodila velika borba, ali Mašinac nije uspeo da iznenadi Subotičanke i pobeda je zasluženo pripala timu Borisa Arsića.

Spartak je nastupio u sastavu: Kostić, Nađ, Slović, Frajtović, Zerfos, Fiedler, Filipović, Kusi, Golubović, Šarić, Stupar.