Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Počela manifestacija „Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu na Paliću“

20.06.2021.

Predsednik Skupštine grada Subotice, dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint), danas je svečano otvorio manifestaciju pod nazivom „Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu na Paliću“, organizovanu s ciljem  da se na Palić vrati ova tradicija i da Muzički paviljon, koji je od od svog podizanja početkom 20. veka bio mesto malih promenadnih koncerata,  ponovo dobije svoju ulogu u animaciji palićkih posetilaca. U okviru manifestacije, svake subote u junu, julu i avgustu, zaključno sa 28. avgustom u Muzičkom paviljonu će se održati manji muzički koncerti, sa početkom od 18.00 časova.

14372_1.jpg 

„Uvek me izuzetno raduje kada možemo da učinimo korak koji vodi ka vraćanju starog sjaja Palića“, rekao je, tom prilkom, Balint Pastor, i dodao da na tome rade mnogi, svakog dana.

„Jedan od takvih koraka je upravo i ovaj, današnji, s obzirom na to da ovom objektu vraćamo osnovnu namenu. Muzički paviljon je izgrađen i predat na upotrebu istog dana kada je to učinjeno i sa Vodotornjem, objektom Ženskog štranda i Velikom terasom, na Paliću, kao i sa Gradskom kućom, u Subotici. Tada je gradonačelnik bio Karolj Biro i za njegovo vreme  izgrađeni su svi ovi objekti. Muzički paviljon je, inače, najmanji objekat na teritoriji grada Subotice koji je izgrađen u stilu secesije“, naveo je Pastor.

Istakao je da bismo trebali da budemo zahvalni zaposlenima u preduzeđima „Park Palić“ d.o.o. i Javnom preduzeću „Palić-Ludaš“, jer zahvaljujući pre svega njihovom radu Palić ima ovako lep ambijent.

14372_2.jpg

„Mi, kao što sam to u nekoliko navrata već rekao, zaista želimo da Palić bude jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija na teritoriji Republike Srbije“, naglasio je Pastor.

On je izrazio zahvalnost i ansamblima, orkestrima, muzičarima i umetnicima koji su prihvatili poziv preduzeća „Park Palić“ d.o.o. i koji će, kako je rekao, do kraja avgusta, svake subote, sa početkom u 18.00 časova održati koncerte u Muzičkom paviljonu, i to bez naknade, čineći uslugu građanima Subotice i Palića, kao i turistima i svima onima koji će se u vreme koncerata naći na Paliću.

„Raduje me što mogu da otvorim ovu manifestaciju, odnosno ovaj serijal muzičkih koncerata na Muzičkom paviljonu“, kazao je Balint Pastor.

14372_3.jpg

U ime organizatora, prisutne na otvaranju manifestacije pozdravila je i poželela im da uživaju u muzičkom programu direktorka preduzeća „Park Palić“ d.o.o., Valerija Denč.

Nakon svečanog otvaranja serije koncerata, publici se predstavio bend „Gordanov blues ghetto“.

14372_4.jpg

Muzički paviljon na Paliću, podignut je 1910. godine, uokviru centralnih reprezentativnih objekata koji su danas simbol Palića kao letovališta. Paviljon predstavlja nepokretno kulturno dobro kao spomenik kulture.

14372_5.jpg