Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić: Grad će i ubuduće podržavati rad Udruženja slepih i slabovidih

21.08.2021.

Udruženje slepih i slabovidih Subotice večeras je na Paliću svečano obeležilo jubilej sedamdeset godina postojanja. Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, predsednik Saveza slepih i slabovidih Srbije Milan Stošić, predsednika Nacionalnog sportskog saveza slepih i slabovidih Petar Vranjković i sekretar Saša Božić, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović, gosti iz BiH, Hrvatske, Mađarske i brojni članovi Udruženja u Subotici.

Pozdravljajući prisutne predsednik Udruženja slepih i slabovidih Subotice Veso Avram podsetio je  na podršku koju Udruženje ima od grada i zahvalio se gradonačelniku Bakiću na kako je rekao, izdašnoj pomoći Udruženju slepih i slabovidih. On se u ime Udruženja zahvalio i Jasmini Stevanović, na velikoj podršci koju im pruža, kao i Savezu slepih i slabovidih Srbije, pokrajinskom Savezu i Nacionalnom sportskom savezu.

Obraćajući se prisutnima gradonačelnik Stevan Bakić, kome je ovom prilikom uručena zahvalnica Udruženja za veliki doprinos i podršku u saradnji, zahvalio se se u svoje, u ime Jasmine Stevanović i svih saradnika na lepim rečima i pohvalama predsedniku Udruženja Vesi Avramu.

“Drago mi je što ste nas okupili večeras, da obeležimo i proslavimo veliki i značajan jubilej na koji ovaj grad može da bude ponosan – sedam decenija postojanja i rada vašeg Udruženja. Čestitajući vam jubilej 70. godišnjicu istakao bih da je Subotica oduvek poklanjala veliku pažnju osobama sa invaliditetom tako da ne čudi bogata tradicija koju obeležva vaše Udruženje. Poslednjih godina grad Subotica i država Srbija daju ogromnu podršku Udruženju slepih i slabovidih, a tako će biti i ubuduće. Mi ćemo se truditi da pomognemo gde god možemo i unapredimo sve ono što može da obezbedi slobodnije kretanje, bolje obrazovanje i sigurnije radno angažovanje članova Udruženja. Najbitnije je da je saradnja izuzetna, a naša je  obaveza kako lokalne samouprave tako i Udruženja da zajedničkim angažovanjem u narednom periodu omogućimo što bolje uslove za sve članove Udruženja. Zahvaljujem vam se na pozivu da budem sa vama ovde večeras”, rekao je gradonačelnik Bakić.

Predsednih Saveza slepih i slabovidih Srbije Milan Stošić rekao je da je subotička organizacija slepih i slabovidih jedna od 45  članova porodice u  Savezu slepih i slabovidih Srbije.

“Savez slepih i slabovidih Srbije ponosi se ovom organizacijom isto onako kao što se i država Srbija ponosi gradom Subotica. Promene na bolje osećaju se u svakodnevnom životu, u infrastrukturi i svemu onome  što čini jedan proces koji ide napred ali nijedan grad neće postati velegrad samo zato što će izgraditi zaobilaznice, avenije, trgove, oblakodere on će to postati između ostalog zato što će izgraditi jedan visok stepen solidarnosti između ostalih i sa osobama sa invaliditetom. Samim tim prema slepima”, naglasio je Milan Stošić.  

Danas, dodao je Stošić, organizacija slepih Subotice ne obeležava samo 70 godina postojanja već obeležava sve rezultate ostvarene u proteklom periodu koji su ovu organizaciju izdigli do sadašnjih visina sa koje se sa ponosom mogu osvrnuti iza sebe ali imati i jasan pogled u budućnost.

“Nisu ovo rezultati stvoreni samo zaslugom rukovodstva, saradnika ili članova Udruženja nego su to zajednički rezultati lokalne samouprave, institucija sitema u gradu i zato i njima čestitam jubilej”, zaključio je Stošić.