Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Koncert Mikloša Fenjea na centralnom gradskom trgu

02.09.2021.

Dan grada Subotice, 1. septembar, večeras je na Trgu slobode obeležen i koncertom Mikloša Fenjea, pevača i umetnika iz Mađarske. Sjajan odabir pesama, neverovatna energija, ogromno iskustvo na muzičkoj sceni i u komunikaciji sa publikom, odličan bend, prateći vokali i plesna grupa doprineli su da mnogobrojna subotička publika svih generacija zaista uživa u ovom nesvakidašnjem koncertu.

14516_1.jpg 

Večerašnjim nastupom u Subotici Mikloš Fenje je potvrdio da je popularan i van granica Mađarske, da je već odavno pravi ambasador rokenrola i da je istinski umetnik čiju, inače, izuzetno plodnu karijeru obeležavaju stotine njegovih kompozicija, niz zlatnih, platinastih, pa i dijamantskih ploča, mnoga državna priznanja, nekoliko mjuzikla i film „Made in Hungaria“.

14516_2.jpg

Uoči koncerta na centralnom gradskom trgu, Mikloša Fenjea je u Gradskoj kući primio predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) koji je, tom prilikom, rekao da mu je drago što će će Subotičani večeras biti u prilici da uživaju u spektaklu najveće žive legende mađarskog rokenrola.

14516_3.jpg

Uz podsećanje da je Mikolš Fenje na sceni već više od pet decenija, da je autor više od 400 pesama i osnivač, pevač i klavijaturista legendarne grupe „Hungaria“, Pastor je naglasio da je subotička lokalna samouprava i ovim koncertom želela da na dostojanstven način obeleži Dan grada, 1. septembar.

14516_4.jpg