Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić prisustvovao proštenju na Hrvatskom Majuru

05.09.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prisustvovao je danas proštenju na Hrvatskom Majuru koje se 5. septembra tradicionalno održava kod „Gabrićevog križa“ koji je, u ovom delu sela Mala Bosna, 1897. godine podigao Ivan Gabrić.

14521_1.jpg

Misu na otvorenom služio je velečasni Damjan Pašić iz Bačkog Monoštora, uz sasluženje monsinjora dr Andrije Anišića, župnika crkve Svetog Roka iz Subotice i velečasnog Dragana Muharema, župnika crkve Presvetog Trojstva iz Male Bosne. Nakon bogosluženja gospodin Muharem je pozdravio gradonačelnika, izrazivši zadovoljstvo što je i ove godine došao na svečanost koja mnogo znači bivšim i sadašnjim stanovnicima Hrvatskog Majura.

Gradonačelnik Bakić je u razgovoru sa domaćinima i okupljenim građanima istakao da mu je drago što je prisutan na svečanosti koja se održava 27. put i okuplja mnoge vredne Subotičane, koji danas mogu da dođu do svojih salaša i imanja svojih predaka kvalitetnim atarskim putem, koji je uređen od njegove prethodne posete Maloj Bosni.

U pratnji gradonačelnika su bili član Gradskog veća Srđan Samardžić, direktor JKP „Tržnica“ Branislav Joka, odbornik u Skupštini grada Mitar Samardžić i šef Kabineta gradonačelnika Sava Stambolić. Proštenju su prisustvovali i konzul savetnik Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici Ivan Rukavina i dr Tomislav Stantić, predsednik Hrvatskog građanskog saveza.

Sveštenstvo Subotičke biskupije, predstavnike diplomatskog kora, Grada Subotice i društveno-političkih organizacija, nakon svečanosti, na svom imanju je ugostio Zlatko Gabrić, domaćin koji sa svojom porodicom i dalje živi na Hrvatskom Majuru i čiji je predak podigao krst oko kog se bivši i sadašnji meštani okupljaju svake godine.