Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Obeležen početak manifestacije „Dečja nedelja“

04.10.2021.

Početak tradicionalne manifestacije „Dečja nedelja“ koja se ove godine širom Srbije održava od 4. do 10. oktobra pod sloganom „Dete je dete, da ga volite i razumete”, čija inspiracija su stihovi iz pesme „Dete” našeg istaknutog dečjeg pisca Ljubivoja Ršumovića, obeležen je i u našem gradu, na prostoru kod Plave fontane, simboličnim puštanjem balona punjenih helijumom u vazduh na kojima su učenici iz nekoliko subotičkih osnovnih škola ispisali svoje želje. Današnjem obeležavanju početka ove najveće nacionalne manifestacije za decu, tokom koje će i naš grad ove sedmice biti u znaku dece i aktivnosti posvećenih njihovom stvaralaštvu i pravima, prisustvovao je i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

14600_1.jpg

Sekretar Sekretarijata za društvene deletnosti, Jasmina Stevanović, izjavila je, tim povodom, da će svaka škola u Subotici u okviru svojih mogućnosti, i u svom prostoru, obeležiti ovogodišnju„Dečju nedelju“ putem raznih manifestacija i radionica, kao i kroz razgovore s decom.

14600_2.jpg

„Mi, kao lokalna samouprava, preduzimamo niz mera kojima doprinosimo da nam deca uvek budu centar sveta i da im na taj način pomognemo da se njihova prava ostvare. Kontinuiranom brigom o zaštiti, unapređenju i promociji dečijih prava u kojoj učestvuju svi relevantni društveni akteri pokazujemo da nam je stalo da nam deca budu zaštićena i srećna, da žive u podsticajnom, zdravom i sigurnom okruženju u kome mogu da ostvare maksimum svojih potencijala“, naglasila je Jasmina Stevanović.

14600_3.jpg