Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Pokrajinski sekretar Božić posetio Suboticu

07.10.2021.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić posetio je danas Suboticu, gde je razgovarao sa načelnikom Severnobačkog upravnog okruga Bojanom Šoralovim. Nakon sastanka, kome je prisustvovao i član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Srđan Samardžić, resorni sekretar je obišao i jedan od najvećih rasadnika u Vojvodini i razgovarao sa predstavnicima „Pokreta gorana Subotice”. Božić je tom prilikom istakao značaj subvencija za unapređenje razvoja poljoprivrede i ukazao na to koliko je bitna povratna informacija sa terena.

14608_1.jpg

„Ovo je odlična prilika da se upoznam sa konkretnim problemima, kao i sa sugestijama koje se odnose na dalji razvoj i unapređenje poljoprivrede u Vojvodini. Potrebe samih poljoprivrednika su pravi pokazatelj na osnovu kojeg treba kreirati konkurse, a do takvih informacija jedino možemo doći obilaskom poljoprivrednika. Osim na njih, naše mere su usmerene i na lokalne samouprave, kao i na udruženja čija je delatnost poljoprivreda. U razgovoru sa načelnikom Šoralovim dobio sam i iformaciju da treba rekultivisati određene površine u ovom okrugu, što će svakako biti naš zajednički zadatak. Kada je u pitanju rasadnik kojim rukovodi „Pokret gorana Subotice", mogu reći da on predstavlja primer dobrog rada“, naglasio je Božić.

Pokrajinski sekretarijat je, kako je naveo, u protekle četiri godine izdvojio ukupno 1,32 miliona dinara za „Pokret gorana Subotice", a ove godine je iz budžetskog fonda za šume opredelio iznos od 326.000 dinara.

14608_2.jpg