Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor posetio Osnovnu školu „Majšanski put“

08.10.2021.

Narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš (Szakállas Zsolt), danas su u okviru „Dečje nedelje“ posetili Osnovnu školu „Majšanski put“ i tom prilikom obišli završene radove na sanaciji elektroenergetskih instalacija, odnosno zameni rasvete u objektu škole koji su finansirani sredstvima dodeljenim na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice. Balint Pastor je, tom prilikom, izjavio da OŠ „Majšanski put“ može da bude primer mnogim školama u Subotici u smislu uspešnog apliciranja na razne konkurse raspisane i u zemlji, i u inostranstvu.

 14613_1.jpg

„Danas smo ovde iz dva povoda. Jedan je manifestacija 'Dečja nedelja' i zato smo  zajedno sa decom pogledali izložene panoe, izložbu koju su priredili, a drugi je povod modernizacija, odnosno sanacija elektroinstalacija i zamena  rasvete u delu škole. Lično smo se uverili da su radovi veoma kvalitetno izvršpeni. Reč je o podršci Pokrajinskog sekretarijata u visini od skoro dva miliona dinara“, rekao je dr Balint Pastor.

Ova škola, dodao je, uspešno učestvuje na konkursima, što potkrepljuje i podatak da je prethodnih godina u školu uloženo 14 miliona dinara iz domaćih sredstava, pre svega iz sredstava pokrajinskih sekretarijata.

 14613_2.jpg

„U školi su u skoro identičnom iznosu od 14 miliona dinara izvedeni određeni radovi za koje je sredstva obezbedila Mađarska, uz  podršku Nacionalnog saveta mađarske nacionale manjine. Znači, radi se o podršci u visini od 28 miliona dinara u prethodnih nekoliko godina. To je, svakako, veoma pozitivno i u ime Grada treba pohvaliti direktoricu ove škole, Beatu Bognar, koja omogućuje ove uslove deci i profesorima“, naglasio je dr Balint Pastor.

Žolt Sakalaš se  zahvalio svim učesnicima u ovom projektu i istakao da se konkursi raspisuju na pokrajinskom nivou ali škole su te koje konkurišu i da je veoma bitno da imaju pripreljenu dokumentaciju i određene prioritete.

14613_3.jpg

„Veoma je značajno da i lokalna samouprava sagleda celokupnu situaciju i da zajednički finansiramo projekte, zato mi je izuzetno drago da je tu i predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor i naravno da ćemo i ubuduće raditi na zajedničkim projektima i gledati kako da osavremenimo naše škole“, istakao je Žolt Sakalaš.

14613_4.jpg

Direktorica škole Beata Bognar rekla je da je realizacijom ovog dela projekta zamenjeno sto starih svetiljki novim led osvetljenjem i izrazila nadu da će u narednom periodu uspeti da ceo projekat privedu kraju i zamene sve svetiljke u cilju da učenicima i nastavnicima obezbede kvalitetne, bezbedne  i moderne uslove za rad.

14613_5.jpg