Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Obeležen Dan Mesne zajednice „Novi grad“

11.10.2021.

U okviru obeležavanja Dana Mesne zajednice „Novi grad“, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti Jasmina Stevanović, predsednik Saveta MZ „Novi grad“ Dragan Nikolić i član Saveta MZ „Novi grad“ Kornelija Višković uručili su danas zahvalnice Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ – objekat „Neven“, i policijskom službeniku Aleksandru Horvatu (PU Subotica, Park Rajhla Ferenca 1), koji godinama brine o javnom redu i miru na teritoriji MZ „Novi grad“. Jasmina Stevanović je, tom prilikom, izjavila da su mesne zajednice mesto gde građani mogu da dolaze svakodnevno, gde mogu da se obrate rukovodstvu sa svim  problemima sa kojima se suočavaju, kao i  predlozima i sugestijama.

14618_1.jpg

„To treba da bude prva tačka na kojoj se građani susreću sa lokalnom samoupravom, a Mesna zajednica ‘Novi grad’ upravo je takav primer. Jednako razvijamo i prigradske i gradske mesne zajednice, jednako su nam važni svi građani, a posebno su nam značajna ulaganja u obrazovno-vaspitne ustanove, ne samo u infrastrukturu nego i u stvaranje boljih uslova za rad i boravak dece”, kazala je Jasmina Stevanović.

Uz izražavanje zadovoljstva što je rukovodstvo MZ „Novi grad“ prepoznalo značaj koji obrazovno-vaspitna ustanova ima, istakla je da je jednako važna saradnja mesnih zajednica sa policijskom upravom čiji je najznačajniji segment bezbednost građana, a pre svega bezbednost dece.

 14618_2.jpg

„Tu posebno želim da naglasim izuzetnu saradnju lokalne samouprave, škola i vrtića i policijske uprave, jer u mnoge značajnije projekte u oblasti sporta, kulture, obrazovanja, pored lokalne samouprave uključena je i policija, ne samo sa aspekta bezbednosti nego i kroz afirmaciju svojih aktivnosti, što je veoma pohvalno, a i te kako pomaže i nama u lokalnoj samoupravi da kreiramo bolje uslove za život naših sugrađana, od najmlađih do najstarijih“, rekla je Jasmina Stevanović.

U ime vrtića „Neven“ zahvalnicu je primila rukovodilac ove radne jedinice PU „Naša radost“ Ildika Šveler. Tehnički direktor PU „Naša radost“, Veljko Vojnić, i policijski službenik Aleksandar Horvat zahvalili su se rukovodstvu Mesne zajednice „Novi grad“ i subotičkoj lokalnoj samoupravi – Vojnić na priznanju, podršci i razumevanju za delatnost kojom se vrtić „Neven“ bavi, a Horvat na priznanju, podršci i razumevanju za posao koji obavlja.  

14618_3.jpg