Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Subotica u znaku cveća

27.10.2021.

Pomoćnik gradonačelnika za komunalnu delatnost i javna komunalna preduzeća Marko Marić otvorio je, na Trgu slobode, Cvetnu pijacu na kojoj će od danas do subote, 30. oktobra biti izloženo baštensko, sobno, zimzeleno i rasadničko cveće, propratni materijal kao što su saksije i najkvalitetniji supstrati za biljke, i dekoracija u cvećarstvu.

14645_1.jpg

Subotička lokalna samouprva podržava manifestacije posvećene cveću i ljubiteljima cveća, izjavio je, tom prilikom, Marko Marić, i dodao da će ova izložba cveća na centralnom gradskom trgu još više ulepšati naš grad koji je, kako je rekao, jedan od najlepših gradova u Srbiji.

14645_2.jpg

„Zahvaljujem se organizatorima ove četvorodnevne manifestacije što su i Suboticu uvrstili među gradove u kojima izlažu cveće. Pozivam naše sugrađane da posete Cvetnu pijacu jer će, siguran sam, ovde pronaći nešto za sebe. Cveće je, poznato je, zamena za reč ljubav, a ovo je, složićete se, pravo vreme da svako od nas u svoj dom unese malo ljubavi. Ovo je, takođe, i vreme da se svi ponašamo odgovorno i da poštujemo epidemiloške mere“, naglasio je Marić.

Organizator Cvetne pijace, Dušan Kontić, iz Sombora, izrazio je zahvalnost Gradskoj upravi Grada Subotice što prepoznaje značaj ovakvih i sličnih manifestacija.

 14645_3.jpg

„Na Cvetnoj pijaci je prisutno više od 30 izlagača iz raznih krajeva naše zemlje, od Vranja, Vrnjačke Banje i Jagodine do Novog Sada i Horgoša. Jesenje izložbe cveća su, nažalost, prilično slabije posećene od prolećnih, iako je ovo pravo vreme za sadnju cveća. Mi smo, na ovaj način, ispunili obećanje dato Subotičanima na našoj izložbi cveća organizovanoj početkom juna ove godine kada smo im, zbog velikog interesovanja, najavili da ćemo se u Subotici pojaviti i na jesen”, kazao je Dušan Kontić.

14645_4.jpg

Izložba će biti otvorena svakog dana od 8.00 do 18.00 časova.

Pored Cvetne pijace na Trgu slobode, i na šetalištu na Trgu republike održava se regionalna izložba i vašar baštenskog cveća i sadnica „Garden flora“.

14645_5.jpg