Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Gradonačelniku Bakiću predati ključevi autobusa koji su obogatili vozni park JP „Subotica-trans“

29.10.2021.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prisustvovao je danas, u krugu Javnog preduzeća za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju „Subotica-trans", primopredaji osam polovnih autobusa marke „man“ koji su obogatili vozni park ovog subotičkog javnog preduzeća. Gradonačelnik Bakić je, nakon što mu je predstavnik dobavljača Danilo Halmer simbolično uručio ključeve jednog od autobusa, izjavio da je JP „Subotica-trans“ autobuse pribavilo za 38 miliona dinara i da su ta sredstva obezbeđena iz gradskog budžeta, da je veoma zadovoljan ovom nabavkom i da se radi o autobusima renomiranog proizvođača koji su prešli relativno mali broj kilometara i koji su dobro održavani.

 14648_5.jpg

Uz konstataciju da JP „Subotica-trans“ ima pun kapacitet da autobuse i dalje stručno i redovno održava i da osigura njihov dug radni vek, gradonačelnik Bakić je pohvalio posvećenost direktora i stručnog tima ovog preduzeća koji su, kako je rekao, prepoznali na koji način da se, kvalitetno ali i ekonomično, podigne nivo usluge javnog prevoza i obnovi vozni park.

„Ovo je jedan od onih dana kada se osećate srećnim, ponosnim, kada vidite da vaš trud i rad nisu uzaludni i kada ubirate plodove toga rada i truda. Zadovoljan sam i ponosan što sam uspeo da kroz ovaj segment podignem kvalitet života naših sugrađana i nećemo se zaustaviti na  ovome. Trudićemo se da opet jednom fiskalnom disciplinom koju sprovodim od prvog dana svoga  mandata obezbedimo još dodatnih sredstava i da  zamenimo i ostale autobuse kako bismo dodatno podigli i stepen bezbednosti u saobraćaju i bolji prevoz korisnika usluga koje pruža  JP 'Subotica-trans', a to su naši građani“, naglasio je Bakić.

Istakao je da svi zajedno moramo da se potrudimo kako bi JP „Subotica-trans“ bilo održivo preduzeće koje će još dugo građanima Subotice biti na usluzi, jer tradicija javnog prevoza u Subotici datira još od 1897. godine.

 14648_7.jpg

Gradonačelnik Bakić je napomenuo da je JP „Subotica-trans“ snažno pogođeno kako pandemijom tako i energetskom krizom koja će, takođe, uticati na funkcionisanje ovog javnog preduzeća.

„Iskoristiću i ovu priliku da čestitam i direktoru i svim zaposlenima u Javnom preduzeću za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju 'Subotica-trans' što svojim trudom i zalaganjem doprinose da ovo preduzeće nesmetano funkcioniše i što korisnici njihovih usluga, odnosno naši građani, nisu osetili nijedan  problem do sada. Sve linije i dalje funkcionišu u punom kapacitetu i Grad će dati sve od sebe da se to tako i nastavi“, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić i poželeo svima u ovom javnom preduzeću da nastave da postižu dobre rezultate, da i dalje budu štedljivi i marljivi i da zajednički sa Gradom, kao svojim osnivačem, podižu kvalitet života u Subotici.

Vršilac dužnosti direktora JP „Subotica-trans“, Dejan Ljubisavljević, kazao je da je  izuzetno zadovoljan što su autobusi stari 31 godinu, proizvođača FAP „Sanos“, fabrike koja već odavno ne postoji, s pređenih tri miliona kilometara zamenjeni izuzetno kvalitenim i održavanim „manovim“ autobusima starim deset godina koji su prešli oko 500.000 kilometara.

 14648_8.jpg

„Autobusi su uvezeni iz Nemačke i Austrije. Ovi autobusi namenjeni su za gradski i prigradski saobraćaj i za destinacije udaljene do 250-300 kilometara. Autobusi će putnicima omogućiti veću bezbednost, pružićemo uslugu na mnogo višem nivou, a smanjićemo troškove našeg poslovanja zato što radimo unifikaciju voznog parka. Nabavka ovih vozila za JP ’Subotica-trans’ je fantastična injekcija“, rekao je Dejan Ljubisavljević.

 14648_6.jpg