Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Potpisan protokol o saradnji u okviru faze II programa ROMACTED

02.11.2021.

U Klubu poslanika danas je potpisan Protokol o saradnji između Saveta Evrope, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Grada Subotice u okviru faze II programa ROMACTED, zajedničke inicijative Evropske komisije i Saveta Evrope, koji se realizuje na području Zapadnog Balkana i Turske. Protokol su potpisali ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Gordana Čomić, šef misije Saveta Evrope u Beogradu, Tobijas Flesenkemper, i u ime Grada Subotice član Gradskog veća i predsednik Saveta za unapređenje položaja Roma i Romkinja, Ilija Đukanović.

14653_1.jpg

Sve strane potpisnice dokumenta su saglasne da razvijaju partnerstvo u unapređivanju položaja romske zajednice na lokalnom nivou i da doprinose kreiranju, sprovođenju i nadgledanju mera, planova i projekata koje se odnose na Rome i Romkinje.

Grad Subotica je uspešno implementirao i fazu I programa ROMACTED, pa je nastavak saradnje rezultat kvalitenog rada u prethodnom periodu.

Pored predstavnika Grada Subotice, protokol o saradnji u okviru faze II programa ROMACTED potpisli su i predstavnici Aleksinca, Apatina, Bača, Kostolca, Kragujevca, Kruševca, Lebana, Niša, Pirota, Prokuplja, Vrnjačke Banje, Zaječara i Opštine Zvezdara.

14653_3.jpg

Faza II programa ROMACTED počela je da se sprovodi u januaru 2021. godine i trajaće do decembra 2024. godine, finansiraju ga Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Savet Evrope.