Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležena dva značajna jubileja

03.12.2021.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležava se širom sveta 3. decembra, a danas je, u Beogradu, Savez slepih Srbije svečano obeležio 75 godina postojanja, kao i 50 godina postojanja biblioteke za slepe „Dr Milan Budimir”. Tim povodom, uručene su povelje zaslužnim institucijama, ustanovama i pojedincima za uspešnu saradnju i veliki doprinos unapređenju položaja i afirmaciji slepih i slabovidih osoba. Član Gradskog veća zadužen za oblast zdravstva i socijalne zaštite Ilija Đukanović je u ime Grada Subotice primio ovu povelju i tom prilikom istakao značaj saradnje lokalne samouprave sa udruženjima koja se zalažu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom.

14718_1.jpg

„Čast mi je da u ime Grada Subotice i gradonačelnika Stevana Bakića primim ovo značajno priznanje koje je simbol naše uspešne saradnje. Veliko hvala predsedniku Saveza slepih Srbije Milanu Stošiću na dodeljenoj povelji. Ovo priznanje predstavlja još veći motiv da u narednom periodu Grad Subotica nastavi sa snažnijom podrškom Udruženju slepih i slabovidih našeg grada“, istakao je Ilija Đukanović.

Obeležavanju jubileja prisustvovali su Maja Gojković, ministarka kulture i informisanja, patrijarh srpski Porfirije, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, predstavnici Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i predstavnici nekoliko lokalnih samouprava Republike Srbije.