Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor otvorio „Zimski festival tradicije“

04.12.2021.

Predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (dr. Pásztor Bálint) danas je, na Paliću, na parkingu kod „Male gostione“ otvorio osmi po redu „Zimski festival tradicije“, dodnevnu manifestaciju u okviru koje je organizovana izložba lokalnih proizvoda i međunarodno takmičenje u topljenju čvaraka. Uz izražavanje zahvalnosti organizatorima, Udruženju „Ludašpusta“, SZTR „Noge“ i „Maloj gostioni“ Elitte Palić što se ova manifestacija održava, dr Balint Pastor je istakao da je „Zimski festival tradicije“ manifestacija od regionalnog značaja, s obzirom na to da na njoj nisu prisutni samo Palićani i Subotičani, već i takmičari i izlagači iz Malih Pijaca, Horgoša i Martonoša.

 14719_1.jpg

„Mi ozbiljno mislimo da Palić treba razvijati i da Palić treba da bude jedan od regionalnih centara. Interesovanju za Palić su, svakako, doprineli i letnji koncerti u Muzičkom paviljonu, organizovani s ciljem  da se na Palić vrati ova tradicija i da Muzički paviljon ponovo dobije svoju ulogu u animaciji palićkih posetilaca. I dan-danas možemo da se uverimo u to da je Palić jako lepo sređen, a za to zahvalnost dugujemo preduzećima 'Park Palić' d.o.o. i Javnom preduzeću 'Palić-Ludaš', kao i Mesnoj zajednici 'Palić'. Razvoju Palića, pored manifestacija, doprinose i investicije u železničku infrastrukturu, tako da verujemo u to da Palić može da bude jedan regionalni centar“, naglasio je, otvarajući zvanično ovu manifestaciju, dr Balint Pastor.

 14719_3.jpg

Na manifestaciji „Zimski festival tradicije“ u toljenju čvaraka nadmetalo se 15 ekipa, a svoje proizvode predstavila su 43 izlagača.

14719_4.jpg