Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Sezona klizanja na Stadionu malih sportova od srede, 8. decembra

04.12.2021.

Ledena ploča na Stadionu malih sportova, atraktivna za građane Subotice svih generacija, moći će da se koristi od srede, 8. decembra 2021. godine, jer je u toku postavljanje leda i završna priprema opreme i infrastrukture za predstojeću klizališnu sezonu, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na Stadionu malih sportova.

 14720_1.jpg

Uz podsećanje da je Gradsko klizalište u funkciji već 52 godine i da je ono veoma važan sadržaj za Subotičane tokom zimskog perioda, član Gradskog veća zadužena za oblast komunalnih delatnosti i razvoja, Čila Goli, istakla je da je u razgovorima sa nadležnima iz JKP „Stadion“ konstatovano da je, uzimajući u obzir tehničke i finansijske razloge, najbolje vreme da se krene sa postavljanjem ledene ploče na Gradsko klizalište 1. decembar, s obzirom na to da vremenske prilike u novembru nisu išle na ruku za realizaciju te akcije.

 14720_2.jpg

„Već prvog decembra, u ponoć,  zaposleni u JKP 'Stadion' su uklljučili mašine za pravljenje leda. Tokom godine razgovarali smo sa sportskim klubovima, saslušali njihove zahteve i prvim i drugim rebalansom gradskog budžeta, u septembru i novembru, obezbedili određena sredstva čime ćemo pojačati kapitalno održavanje“, naglasila je Čila Goli.

Direktorka JKP „Stadion“, Tamara Dimitrioski, izjavila je da su u toku radovi na postavljanju ledene ploče i da će ljubitelji leda svih generacija moći da koriste Gradsko klizalište od srede, 8. decembra.

14720_3.jpg 

„Iz gradskog budžeta obezbeđen je novac za saniranje glavnih kolektorskih cevi, čime je sprečeno gubljenje antifriza, kao i sredstva za kupovinu nove mašine za ravnanje leda. Zbog bezbednosne i epidemiološke situacije i ove godine će važiti specifična pravila kada je reč o broju ljudi, a to je da će na ledu istovremeno moći da bude sto klizača, kao i stotinu osoba u zatvorenom prostoru“, navela je Tamara Dimitrioski.

Klizalište će raditi svakodnevno u tri termina - od 10 do 12 časova, od 14 do 16 časova i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 200 dinara za odrasle, dok je za decu do pet godina, u pratnji roditelja, ulaz besplatan. Kao i ranijih godina, na Gradskom klizalištu klizaljke će moći da se iznajme (200 dinara), ali i naoštre (100 dinara).

14720_4.jpg

Kovid-redari će apelovati na posetioce Gradskog klizališta da na ledu drže propisanu distancu od dva metra, a da u zatvorenom prostoru koriste zaštitne maske.