Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Najavljen doček Nove godine na Trgu slobode i koncert u Velikoj većnici Gradske kuće

22.12.2021.

„Subotička lokalna samouprava i Turistička organizacija Grada Subotice  ove godine donele su odluku da za svoje sugrađane i goste organizuju na trgu doček Nove godine. U novogodišnju noć, kao što ste već imali prilike da čujete, uvešće nas od 22.30 OK bend. Predviđeno je da program  traje do jedan sat iza ponoći. I novu 2022. godinu dočekaćemo uz efektan vatromet i zvuke kompozicije 'Na lepom plavom Dunavu'. Valcer je predviđen tačno u ponoć. Uvertiru u novogodišnji program predstavlja koncert u Velikoj većnici u Gradskoj kući, gde će ljubitelji klasične muzike moći da uživaju u Novogodišnjem gala koncertu Subotičkog simfonijskog orkestra, koji je predviđen za 26. decembar, od 20 časova“, rekla je koordinator Radne grupe za organizovanje proslave dočeka nove 2022. godine, Jasmina Stevanović, na današnjoj pres-konferenciji i medija-centru u Gradskoj kući.

 14808_1.jpg

U subotičku prazničnu idilu, dodala je, uklopile su se i novogodišnjim dekoracijama ukrašene drvene kućice tradicionalnog zimskog božićno-novogodišnjeg vašara, koji već dve sedmice sugrađanima i gostima Subotice nudi sve ono što podrazumevaju predstojeći praznici.

„Tradicionalni Zimski vašar 'Winterfest', koji ove godine slavi svoj jubilej, jer se organizuje deseti put po redu, biće  otvoren i u novogodišnjoj noći. Iskoristila bih ovu priliku da pohvalim i da se zahvalim svim osnovnim školama i njihovim nastavnicima koji su se rado odazvali našoj ideji da na ovogodišnjem zimskom vašaru aktivno učestvuju  i humanitarnim aktivnostima oplemene ovu manifestaciju“, istakla je Jasmina Stevanović.

Centralni gradski trg će, naglasila je, i ove, kao i svih prethodnih godina, biti obezbeđen i ograđen i u tom ograđenom prostoru neće biti dozvoljeno unošenje metalne i staklene ambalaže i upotreba pirotehničkih sredstava.

Kristina Mate je, u ime Subotičkog simfonijskog orkestra, izjavila da će na Novogodišnjem koncertu, koji se održava 26. decembra 2021. godine od 20. 00 časova u Velikoj većnici Gradske kuće, solisti biti Jelena Končar – mecosopran i Viktorija Kurina – violina.

„Na programu će biti dela klasičnih kompozitora, a to su Johan Štraus, Jan Sibelijus, Gaetano Doniceti, Pablo de Sarasate, Petar Iljič Čajkovski, Žorž Bize. Diregint će biti Dejan Savić, a koncert majstor violinista Miloš Nikolić. Zahvalni smo Gradskoj upravi i gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću što podržavaju rad Subotičkog simfonijskog orkestra“, navela je Kristina Mate.

Direktor Turističke organizacije Grada Subotice Aleksandar Medaković je kazao da će Turistički informativni centar raditi u četvrtak, 23. decembra, i petak, 24. decembra od 8.00 do 16.00 časova, i da će građani u tom vremenskom periodu moći da preuzmu karte za Novogodišnji gala koncert Subotičkog simfonijskog orkestra po ceni od 1.000 dinara.