Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Grebani asfalt postavljen i u ulicama u MZ „Željezničko naselje“

22.12.2021.

„Izuzetno me raduje što smo ove godine uspeli da obezbedimo veliku  količinu grebanog asfalta od Javnog preduzeća 'Putevi Srbije'. Ukupno je obezbeđeno 5.000 tona asfalta koji se sada ugrađuje u mnogim mesnim zajednicama na teritoriji našeg grada. Program je počeo 2018. godine i od tada do danas, dakle tokom četiri protekle godine, to javno preduzeće ukupno nam je doniralo oko jedanaest i po hiljada tona grebanog asfalta kojim smo obezbedili bolje uslove za saobraćaj na teritoriji grada Subotice, posebno u prigradskim naseljima, u ukupnoj dužini od više od 22 kilometra“, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Subotice Imre Kern, nakon obilaska radova na postavljanju grebanog asfalta u ulici Koste Trifković, na području Mesne zajednice „Željezničko naselje“.

 14809_1.jpg

Uz izražavanje zahvalnosti Javnom preduzeću „Putevi Srbije“ na donaciji grebanog asfalta, Kern je naveo da postavljeni grebani asfalt mnogo znači za žitelje prigradskih mesnih zajednica „Novo selo“, „Peščara“, „Zorka“, „Kelebija“, „Željezničko naselje“, „Radanovac“, „Mali Radanovac“, „Palić“, „Hajdukovo“, „Bački vinogradi“ i „Čantavir“.

„Bajmok je sledeće neselje u kome će se postavljati grebani asfalt, tako da možemo da kažemo da su, praktično, obuhvaćene sve mesne zajednice i mislim da je to velika olakšica za građane. Nadam se da će iduće godine početi i realizacija programa 'Čista Srbija'. Mnoge od ovih ulica će dobiti kanalizaciju, pa ćemo imati priliku da ih asfaltiramo“, naglasio je Imre Kern, i dodao da je za ovu svrhu iz budžeta Grada Subotice izdvojeno 5,5 miliona dinara namenjenih za utovar, transport i ugradnju grebanog asfalta, kao i za plaćanje PDV-a na donaciju.

14809_2.jpg

Predsednik Saveta  MZ „Željezničko naselje“, Klaudio Mesaroš,  izjavio je kako je grebanim asfaltom ovih dana  urađeno 13 ulica u toj mesnoj zajednici i da je jedna od njih ulica Koste Trifkovića.

„Građani su pre nekoliko meseci tražili da se ova ulica popravi, udarne rupe su bile brojne i velike i automobili su se kvarili, naročito optika. Zahvaljujem se Gradskoj upravi, gospodinu Kernu i Žužani Magoši na pomoći u rešavanju ovog problema. Drago mi je što građani 'Željezničkog naselja' više neće ići po blatu“, rekao je Mesaroš.

Obilasku radova na postavljanju grebanog asfalta u ulici Koste Trifković prisustvovali su i pomoćnik gradonačelnika za oblast ostvarivanja zajedničkih interesa i potreba građana i saradnje sa mesnim zajednicama, Žužana Magoši, i Elvira Boroš, odbornik Skupštine grada Subotice.

14809_3.jpg