Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održana 18. sednica Skupštine grada Subotice

20.01.2022.

Na 18. sednici Skupštine grada Subotice, održanoj danas u Velikoj većnici Gradske kuće, usvojeno je svih 15 tačaka dnevnog reda. Odbornici su, većinom glasova, doneli rešenja o davanju saglasnosti na programe poslovanja za 14 preduzeća – 12 javnih i javno komunalnih preduzeća i dva društva sa ograničenom odgovornošću – za 2022. godinu.

 14909_1.jpg

Predsednik Odborničke grupe „Aleksandar Vučić – za našu decu“, Veljko Vojnić, izjavio je, obraćajući se sa skupštinske govornice, da su programi poslovanja urađeni kvalitetno i u skladu sa Uredbom Vlade Srbije, usvojenom polovinom oktobra prošle godine, kojom su utvrđeni elementi godišnjeg programa za 2022. godinu, zajedno sa smernicima i obaveznim obrascima.

14909_3.jpg

„Posebno bih pohvalio što se implementira Zakon o rodnoj ravnopravnosti, što se implementiraju povećanje zarada i kad je u  pitanju minimalna zarada, ali i povećanje koje iz godine u godinu raste, a sve u  skladu sa projekcijom Vlade Srbije, Ministarstva  finansija i uredbama Vlade Republike Srbije. Ono što takođe treba pohvaliti jeste da se smanjuju rashodi za specijalne namene, jer u tom slučaju ostaje više sredstava za izvršenje osnovne delatnosti naših preduzeća u javnom sektoru čiji je cilj da pruže što kvalitetniju i što bolju uslugu našim građanima“, naglasio je, između ostalog, Veljko Vojnić.

Programe rada javnih i javno komunalnih preduzeća i dva društva sa ograničenom odgovornošću podržali su i odbornici iz redova Saveza vojvođanskih Mađara, smatrajući da su, kako je naveo predsednik Odborničke grupe SVM-a Janoš Nagel, temeljno pripremljeni i da su planirana poslovanja koja će zadovoljiti potrebe građana Subotice.

14909_4.jpg

- Rasprava o ovoj tački dnevnog reda je veoma bitna, tim pre što obim budžeta grada Subotice za 2022. godinu iznosi nešto više od 7,5 milijardi dinara, a ukupan obim sredstava kojima raspolaže ovih 14 preduzeća 6,5 milijardi dinara. To je ogroman iznos i sva javna preduzeća i oba društva sa ograničenom odgovornošću su predvidela neophodne investicije. Svi su pozitivno poslovali u 2021. godini, što znači da su programi poslovanja dobro pripremljeni. Verujem da će tako biti i ove godine. Javno preduzeće ‘Subotica-trans’ jedini je izuzetak, ono negativne poslovne rezultate beleži od 2020. godine, ali takvo njihovo poslovanje nije rezultat lošeg rada rukovodstva i zaposlenih u tom preduzeću, već činjenice da je njihova delatnost najviše pogođena pandemijom korona virusa”, istakao je Janoš Nagel.

 14909_5.jpg