Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Održano Hercegovačko veče

05.02.2022.

U okviru obeležavanja Dana Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ večeras je, u restoranu „Mala gostiona“ na Paliću, održano deveto po redu Hercegovačko veče. Ova tradicionalna manifestacija okupila je veliki broj učesnika i gostiju iz Istočne Hercegovine koje je u ime Grada Subotice, gradonačelnika Stevana Bakića i lično ime pozdravio član Gradskog veća zadužen za oblast privrede Srđan Samardžić, ističući da će zavičajna udruženja i ovakvi skupovi organizovani sa ciljem da se očuva tradicija i neguje kultura zavičaja i ubuduće imati podršku subotičke lokalne samouprave.

 14953_1.jpg

U okviru tradicionalnog okupljanja Hercegovaca, potomaka i prijatelja Hercegovine, priređen je prigodan kulturno-zabavni program u kome su učestvovali pesnik Blagoje Baković, guslar Slavko Jeknić, glumac Jovan Jovanović, Pevačka horska grupa „Mironosice“, OKUD Mladost, vokalna solistkinja Nina Stanković i „Bole bend“.

Osnivačka Skupština Zavičajnog udruženja „Hercegovina“ održana je u Bačkom Dušanovu, 26. januara 2014. godine, a prva pristupna konvencija 15. februara, u Subotici. Dan Udruženja je 15. februar, dok je 21. septembar Mala gospojina - krsna slava Udruženja.