Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Donacijom NIS-a izgrađena dva dečja igrališta u Hajdukovu i na Paliću

11.02.2022.

Narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor (Dr. Pásztor Bálint) danas je, zajedno sa predstavnicima Naftne industrije Srbije (NIS) a.d. Novi Sad predao na korišćenje dečja igrališta na Paliću i Hajdukovu koja su izgrađena sredstvima donacije NIS-a u iznosu od 1,3 miliona dinara. U okviru radova, koje su realizovali lokalni preduzetnici, postavljene su udarne podloge, nabavljene i ugrađene nove njihalice, postavljene informativne table na oba igrališta, dok su na igralištu na Paliću ugrađene i duple klackalice, lelujavi most i multifunkcionalni kompleks rekvizita.

14965_1.jpg 

Uz izražavanje zahvalnosti na ovoj donaciji, dr Balint Pastor je istakao kako saradnja Grada Subotice i NIS-a ima dugu tradiciju i da je NIS subotičkoj lokalnoj samoupravi do sada donirao devet miliona dinara za razne projekte u oblasti sporta i kulture.

 14965_2.jpg

„U nekim prethodnim periodima bilo je određenih nedostatka u komunikaciji između bivše gradske vlasti i Naftne industrije Srbije. Zato se i dešavalo da meštani Palića, Hajdukova i Šupljaka  negoduju zbog probnih bušenja za koja NIS ima sve neophodne dozvole sa pokrajinskog nivoa. Sve te situacije rešavali smo u zajedničkoj komunikaciji sa meštanima ovih naselja. Jedan takav sastanak održali smo 22. novembra 2021. godine, kada smo se dogovorili da ta komunikacija bude na još većem nivou, odnosno da NIS uvek sanira štete koje se, po prirodi stvari, ponekad dešavaju i vrati nešto lokalnoj zajednici. U okviru tog dogovora je upravo ovaj današnji događaj u Hajdukovu i na Paliću. To je samo početak, nastavićemo saradnju jer je to u interesu i građana Subotice i meštana svih ovih naselja, ali i Naftne industrije Srbije. U ime Grada Subotice zahvaljujem se na ovoj donaciji i otvorenosti za saradnju. I mi ćemo se, takođe, truditi, da ta komunikacija bude dobra i u obostranom interesu“, naglasio je dr Balint Pastor.

Direktor proizvodnog departmana NIS-a, Predrag Radanović, izjavio je da je vizija poslovanja Naftne industrije Srbije usmerena na odgovornost prema budućim generacijama.

14965_3.jpg 

„Izgradnja dva dečja igrališta, u Hajdukovu i na Paliću, dobar je primer uspešne saradnje između NIS-a i Grada Subotice. Ovo je samo jedan mali doprinos NIS-a da se pokaže kao društveno odgovorna kompanija koja će i u budućnosti nastaviti saradnju sa Gradom Suboticom, koja je već nekoliko godina veoma uspešna. Vrednost donacije za izgradnju ova dva dečja igrališta je 1.300.000 dinara“, rekao je Predrag Radanović.

14965_4.jpg