Loading...

+381 13 661-122

Grad Subotica

Aktuelnosti

Otvoreni Dani građevinarstva

15.03.2022.

U organizaciji Politehničke škole i Građevinskog fakulteta danas su u prostorijama Građevinskog fakulteta počeli peti Dani građevinarstv.  Ovu dvodnevnu manifestaciju, u okviru koje će učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola imati priliku da se upoznaju sa građevinskom strukom, u ime subotičke lokalne samouprave i gradonačelnika Stevana Bakića otvorio je član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Srđan Samardžić.

15021_1.jpg

On je, tom prilikom, istakao da je ovo način da se skrene pažnja na jednu plemenitu oblast delovanja, na građevinarstvo, koje je Suboticu sa prelepim građevinama učinilo prepoznatljivom i autentičnom u zemlji i svetu.

„Grad Subotica pridaje veliku važnost saradnji obrazovnih institucija i privrede i prepoznavanju potreba i odgovoru na zahteve privrede, a kroz današnji događaj posebno građevinske delatnosti. Ponosimo se i uvek ističemo odlične uslove za obrazovanje kadrova u Politehničkoj školi i na Građevinskom fakultetu“, naglasio je Samardžić.

15021_2.jpg

Uz isticanje da ove dve institucije pružaju uslove za formalno obrazovanje zanatlija, tehničara i akademski obrazovanih vrhunskih stručnjaka, on je podsetio i na važan proces neformalnog obrazovanja odraslih i mogućnostima prepoznavanja stečenih kompetencija kroz priznavanje prethodnog učenja.

Prisutnim predstavnicima građevinskih kompanija, projektnih biroa, proizvođača građevinskih materijala, učenicima i studentima obratili su se  i direktor Politehničke škole, Iso Planić, i dekan Građevinskog fakulteta u Subotici, dr Milan Trifković.

15021_3.jpg