Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Ambasador Brazila u Subotici

01.10.2012.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić i član Gradskog veća zadužen za kulturu Miloš Nikolić danas su, u Gradskoj kući, primili ambasadora Brazila u Srbiji Alešandre Ador Netoa. Gradonačelnik Dulić je, tim povodom, istakao kako je politička saradnja dve zemlje korektna, da je krasi višegodišnje tradicionalno prijateljstvo i neopterećenost nekim političkim temama i da je za očekivati da će ta saradnja biti realizovana kroz različite projekte, pre svega iz oblasti izgradnje infrastrukture i poljoprivrede.

6183_1.jpg

- Mogućnost saradnje naših poljoprivrednih i privrednih subjekata je u transferu znanja kolega iz Brazila prema kolegama iz Srbije, dakle razmena iskustava i tehnologija u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje. Dogovorili smo se da sledeća instanca bude ataše za ekonomske poslove koji će biti spona između Regionalne privredne komore i privrednika u Brazilu sa ciljem da se formira jedna ekipa kompetentnih ljudi, organizuje studijska poseta i u saradnji sa kolegama iz Brazila u okviru te trgovinske misije definišu i targetiraju ona mesta i interesovanja koja su zajednička. Dogovorili smo se i da prva spona u saradnji bude kultura, budući da tu već postoji tradicija saradnje. Zadovoljstvo mi je što je ambasador danas u našem gradu, jer je najbolje mesto gde može da se promoviše jedna nova, za nas manje poznata kultura. Subotica ima svoju tradiciju i svoju vrednost upravo temelji na prožimanju i prihvatanju kako kulturne tako i svake druge različitosti, naglasio je Modest Dulić.

Izražavajući veliko zadovoljstvo što se nalazi u Subotici, ambasador Alešandre Ador Neto je kazao da je na sastanku sa gradonačelnikom Modestom Dulićem i članom Gradskog veća zaduženim za kulturu Milošem Nikolićem razgovarao o mogućnostima saradnje u raznim oblastima. On je istakao da je prilikom posete Subotici osetio dobronamernost i dobrodošlicu od strane Subotičana i da je taj osećaj dobronamernosti i dobrodošlice jako dobro manifestovan kroz ličnost gradonačelnika Dulića.

Ador Neto je rekao da će večeras, od 19 i 30 časova, u prostorijama Omladinskog kluba „Skladište” prisustvovati predavanju „Slike savremenog Brazila” i da će to predavanje održati novinar Predrag Dragosavac, čija se radio-emisija „Brazilska čorba” emitovala od 2006. do prošle godine na talasima Radio Beograda 202. Pre predavanja, u 19 časova, biće otvorena izložba brazilske autorke Ermelinde de Almeide, naivne slikarke. Izložba je realizovana u saradnji sa ambasadom Brazila u Srbiji i biće postavljena do 11. oktobra.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop