Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Penzioneri dobili dodatni prostor za druženje

01.10.2012.

Povodom Međunarodnog dana starih, 1. oktobra, gradonačelnik Subotice Modest Dulić posetio je Gradsko udruženje penzionera gde je sa predsednicom Udruženja Dragicom Lučev simboiličnim presecanjem vrpce otvorio novoizgrađenu terasu sa nadstrešnicom. Vrednost investicije je oko 600.000 dinara.

6184_1.jpg

Uz zahvalnost svima koji su Gradskom udruženju penzionera pomogli da dobije novu terasu, Dragica Lučev je kazala da je ovaj dograđeni objekat poklon svim subotičkim penzionerima, da će to biti još jedno mesto gde će moći da se druže i uživaju i da su i sada subotički penzioneri učesnici brojnih aktivnosti, poput sportskih igara koje se trenutno održavaju u Soko Banji.

Modest Dulić je rekao da je smisao obeležavanja Međunarodnog dana starih da se široj društvenoj zajednici i celokupnoj javnosti ukaže na specifičnost života u penzionerskim danima, sa ciljem da se celokupna društvena zajednica i svi činioci uključe u smislu stvaranje boljih i humanijih odnosa prema penzionerima.

- Trebalo bi da se radi i na uspostavljanju međugeneracijske solidarnosti i poboljšanju uslova za život naših najstarijih sugrađana. Situacija u državi je vrlo specifična, ali i u takvim okolnostima potrebno je razumevanje i tolerancija svih činilaca u gradu da bi se te male potrebe zadovoljile. Jedan od najvećih problema starijih ljudi je samoća, pa je ovo prilika da na jednom lepom, humanom mestu obavljaju svoje aktivnosti i druže se. U svakom slučaju, mi ćemo se truditi u narednom periodu da podržimo i pomognemo Gradsko udruženje penzionera, istakao je gradonačelnik Dulić.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Zimski vašar – „Winterfest 2019-2020” (05.12.2019.-13.01.2020.)