Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Potencijali Subotice na sajmu investicija i nekretnina u Minhenu

08.10.2012.

U Minhenu je danas počeo najveći evropski sajam investicija i nekretnina „Expo real 2012“, na kojem se, na štandu Srbije, predstavljaju i investicioni potencijali Subotice. Na 64.000 kvadratnih metara izložbenog prostora na minhenskom sajmu, prestaviće se 1.700 izlagača iz 31 jedne zemlje sveta.

6221_1.jpg

Uprkos ekonomskoj krizi, izlagača je pet procenata više nego prethodne godine, a kako kažu domaćini, 15. sajam u Minhenu imaće i rekordan broj posetilaca jer će za tri dana, koliko sajam traje, izložbu posetiti više od 15.000 svetskih top menadžera iz oblasti ulaganja u nekretnine.

Subotička delegacija koju čine gradonačelnik Subotice Modest Dulić, direktor Slobodne zone Saša Vučinić, direktor Privredno-tehnoloških parkova Subotice Branko Guslov i direktor Park Palića Goran Gabrić imaće danas u Privrednoj komori Bavarske susrete sa nemačkim privrednicima, dok je za sutra zakazan prijem u Gradskoj kući u Minhenu.

Modest Dulić smatra da je veoma važno da grad Subotica prikaže svoje komparativne prednosti na ovako značajnom sajmu kao što je sajam investicija i nekretnina u Minhenu.

- Te komparativne prednosti, pre svega, podrazumevaju izuzetno dobru lokaciju na Koridoru 10, zatim vrlo atraktivno i infrastrukturno opremljeno građevinsko zemljište i ono što je jako bitno i što i jeste prednost našeg grada, a to je dobra, brza i agilna administraciju koja pomaže investitorima da brzo dobiju sve potrebne dozvole. Kao prednost našeg grada prepoznato je, takođe, i vredno i radno sposobno stanovništvo koje je naviklo da radi u velikim sistemima, naglasio je gradonačelnik Dulić.

Saša Vučinić je izrazio očekivanje da će ove godine Slobodna zona uspeti da pronađe zakupca za 1.500 kvadratnih metara slobodnih hala koje su sada prazne zbog preseljena Dunkermotorena u novi objekat Slobodne zone. On je rekao i da je sajam u Minhenu dobra prilika da se pokaže šta Subotica i Srbija nude.

- Minhen nas, kao partnerski grad, uvek pomaže i prati u svim paralelnim dešavanjima koja se odvijaju tokom sajma. Mislim da je ovo dobra prilika da se pokaže šta to Subotica i Srbija nude i drago mi je da je SIEPA imala razumevanje da naš grad i ove godine uvrsti u svoj program predstavljanja Srbije, istakao je Saša Vučinić.

Branko Guslov je kazao da je radni zadatak preduzeća Privredno tehnološki parkovi Subotica ostvaranje što većeg broja kontakata, ali u dve faze.

- S jedne strane to su kontakti koji još nisu realizovani i prilikom kojih je potrebno predočiti da Subotica ima proizvod i kakav proizvod ima i kada je reč o ulaganjima u proizvodni i komercijalni sektor, a s druge strane to su potencijalni investitori sa kojima smo ranije imali kontakt i kojima ćemo kroz već ugovorene sastanke na sajmu pokušati da približimo temu o trenutnim proizvodima Subotice. Od njih očekujemo i povratnu informaciju o potencijalnim mogućnostima ulaska u pregovore, rekao je Branko Guslov.

Goran Gabrić kaže da preduzeće Park Palić po treći put nastupa na sajmu investicija u Minhenu i da će se tokom tri naredna dana svim investitorima i partnerima predstaviti rezultati Park Palića u protekle dve godine po pitanju ulaganja u komunalnu i turističku infrastrukturu.

- Iskoristićemo priliku da i u Privrednoj komori Bavarske održimo prezentaciju svih slobodnih parcela na Paliću. Važno je da je Zakon o privatnom partnerstvu donet, mi smo ga preveli i napravili jedan koncizan plan kako ćemo zainteresovanim investitorima predstaviti odgovarajući model za izgradnju banje na Paliću, kazao je Goran Gabrić.

Sajam investicija i nekretnina u glavnom gradu Bavarske traje do srede, 10. oktobra.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop