Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Delegacija grada posetila Privrednu komoru Minhena i Gornje Bavarske

09.10.2012.

Delegacija Subotice juče je posetila Privrednu komoru Minhena i Gornje Bavarske. Predstavnike subotičke lokalne samouorave primila je Gabriele Veter (Vetter), direktorka za strana ulaganja najveće nemačke strukovne organizacije koja u svom članstvu ima oko 370.000 privrednika i preduzetnika  i okuplja najmoćnije nemačke kompanije.

6224_1.jpg

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić, direktor Slobodne zone Saša Vučinić, direktor Privredno-tehnoloških parkova Branko Guslov i direktor Parka Palić Goran Gabrić upoznali su Veterovu sa investicionim potencijalima industrijske zone u Malom Bajmoku, komercijalne zone na palićkom putu i mogućnostima ulaganja u banju Palić.

Direktorka za strana ulaganja Privredne komore Minhena i Gornje Bavarske rekla je da ponuda Subotice može biti interesantna članovima Komore pogotovo imajući u vidu dobra iskustva „Simensa“, „Kontinentala“ i drugih nemačkih kompanija koje već rade u Subotici. Uprkos krizi više od 60 procenata ulaganja nemačkih kompanija su na teritoriji Jugoistočne Evrope i očekuje se da će se taj trend stabilno nastaviti, rekla je Gabriele Veter.

Gradonačelnik Modest Dulić pozvao je zainteresovane članove Komore, potencijalne investitore, u studijsku posetu Subotici koja će biti realizovana u narednih nekoliko meseci.

- Izuzetno je bitan sastanak koji smo imali sa gospođom Veter, jer smo imali mogućnost da praktično prvom čoveku zaduženom za međunarodnu saradnju u Privrednoj komori Minhena i Gornje Bavarske predstavimo sve potencijale našeg grada. Zahvaljujući ovoj poseti imaćemo priliku da predstavimo Suboticu i članicama Komore, a uzimajući u obzir ozbiljne kapacitete i privredu koje ova regija ima, kao i veliki broj investicija koje plasiraju širom Europe, na ovaj način ćemo imati mogućnost da to predstavimo hiljadama članica. Za kompanije koje pronađu interes da investiraju u Subotici biće organizovana studijska poseta našem gradu, gde ćemo na licu mesta da predočimo i predstavimo šta sve Subotica može da ponudi kada su u pitanju strane investicije, istakao je Modest Dulić .

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop