Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Grad sufinansira pet agrobiznis projekata za žene

12.10.2012.

Član Gradskog veća zadužena za međunarodnu i regionalnu saradnju, Marta Dobo, danas je, na konferenciji za novinare u Medija-centru Gradske kuće, uručila ugovore o dodeli bespovratnih sredstava po USAID Agrobiznis projektu, zaključene između grada Subotice i pet učesnica projekta koje su u okviru programa „Žene u agrobiznisu” izradile najbolje biznis planove.

6236_1.jpg

Uz izražavanje zadovoljstva što najuspešnijim učesnicama USAID Agrobiznis projekta uručuje potpisane ugovore, Marta Dobo je istakla da je poboljšanje društvenog položaja seoskih žena, povećanjem njihove zaposlenosti i samozaposlenosti u ruralnim područjima grada Subotice, jedan od osnovnih ciljeva razvoja sela.

- Vrlo dobro znamo da žene u ruralnim područjima aktivno učestvuju u veoma širokom dijapazonu ekonomskih aktivnosti, uključujući poljoprivrednu proizvodnju i preradu, razvoj seoskog turizma, održavanje starih zanata, kao i proizvodnju autentične hrane. Znanje, iskustvo, veštine i kreativnost seoskih žena čine neke od najvažnijih komponenti diverzifikacije ruralne ekonomije i moderno shvaćenog razvoja sela, rekla je Marta Dobo.

Ona je kazala da je grad Subotica formirao posebnu budžetsku stavku za poboljšanje položaja seoskih žena.

- U skladu sa ciljem i pravcima strateškog plana za zapošljavanje i samozapošljavanje žena u ruralnim područjima, grad Subotica se priključio programu ’Žene u agrobiznisu’ USAID Agrobiznis projekta sufinansiranjem pet biznis planova sa iznosom od po 500.000 dinara. Drago mi je da smo potpisivanje ovih ugovora usaglasili sa ostalim aktivnostima u okviru obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena, naglasila je Marta Dobo.

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava potpisale su: Ilona Šomođi, za biznis plan „Šomođi rendani ren”, Nada Skenderović („Proširenje proizvodnje svinjskog mesa”), Marija Vujić („Proširenje proizvodnje jabuke”), Kristina Ivanković („Unapređenje silosa i podnog skladišta” i Aniko Komuveš („Ulaganje u razvoj poljoprivrednog gazdinstva za proizvodnju mleka”).

USAID Agrobiznis je projekat podrške srpskoj poljoprivredi finansiran od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Ciljevi USAID Agrobiznis projekta su povećanje izvoza srpskih poljoprivrednih proizvoda i kreirenje novih radnih mesta u poljoprivredi. Program „Žene u agrobiznisu” ima za cilj podsticanje preduzetništva kod žena kako bi uzele aktivno učešće u poboljšanju svog ekonomskog položaja i samozapošljavanju.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop