Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Izraelci zainteresovani za investiranje u Suboticu

18.10.2012.

Ambasadorski tim za promociju investicionih i privrednih potencijala Subotice, formiran pri Nacionalnoj alijansi za lokalni ekonomski razvoj (NALED), i predstavnici izraelskih kompanija koje posluju u Srbiji danas su, u Gradskoj kući, razgovarali sa delegacijom grada Subotice koju je predvodio gradonačelnik Modest Dulić. Na sastanku je bilo reči o privrednim i turističkim potencijalima našeg grada i olakšicama za ulagače koji odluče da grade pogone u nekoj od gradskih industrijskih zona. Ambasadorski tim za Suboticu čine ambasador ili predstavnik ambasade Izraela, predstavnik jedne uspešne kompanije - korporacije „Tigar” iz Pirota, i predstavnik lokalne samouprave, odnosno gradonačelnik.

6264_1.jpg

Gradonačelnik Modest Dulić je rekao da je NALED u julu 2011. godine proglasio prvih pet ambasadorskih timova za gradove i opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem koji će raditi na unapređenju poslovne klime za privlačenje investitora i promociji lokalnih samouprava. On je i izrazio zadovoljstvo što sa predstavnicima ambasadorskog tima za promociju privrednih i turističkih resursa Subotice, na čelu sa ambasadorom Izraela Jozefom Levijem, u našem gradu boravi i ozbiljna i brojna delegacija izraelskih firmi koje investiraju u Srbiji i koje i u narednom periodu nameravaju da svoje investicije i kapital plasiraju i u našu zemlju, i u Suboticu.

- Činjenica da je do sada preko milijardu evra iz Izraela investirano u Srbiju govori o tome da postoji dobra ekonomska saradnja i da ona i može i treba da se unapredi. Ova poseta može da bude veoma korisna za naš grad i da se ubrzo konkretizuje kroz neke od projekata, istakao je Modest Dulić.

Ambasador Jozef Levi je rekao da je počastvovan što je na čelu ambasadorskog tima NALED-a za Suboticu, u kome su i inicijatori današnje posete - predstavnici korporacije „Tigar”. On je naglasio da je njihov zadatak da otvaranjem poslovnih vrata uspešnih izraelskih firmi doprinesu dijalogu između Izraela i Srbije.

- U Subotici borave i predstavnici 14 izraelskih firmi koje su veoma uspešne u različitim oblastima kao što su visoka tehnologija, poljoprivreda, veliki komercijalni prodajni centri, mobilni telefoni i nekretnine. Tu su predstavnici izraelskih firmi koje su se već dokazale u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu i drugim gradovima Srbije. Naš zadatak je da otvaranjem poslovnih vrata tih uspešnih firmi doprinesemo dijalogu između Izraela i Srbije. Optimista sam kada je reč o budućoj saradnji Izraela i Subotice, jer ovaj grad ima i mogućnosti i potencijale, na dobroj je lokaciji, u blizini EU, ima izvanredne ljude, a u blizini je i Palićko jezero, kazao je Jozef Levi.

U okviru posete Subotici, članovi ambasadorskog tima i predstavnici izraelskih kompanija, korporacije „Tigar” i NALED-a obišli su Slobodnu zonu, Sinagogu i lokacije za izgradnju tržnih, odnosno poslovnih centara.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop